KakanjLive | Nedjelja, 22.09.2019. godine

Dani posvećeni ženi

28.03.2018. - U periodu od februara do aprila 2018. godine realizuje se projekat “Dani posvećeni ženi”. Okosnicu projekta čine tematske sedmične tribine čija tematika je “Edukacija i duhovni razvoj žene”

danizeni

Kroz različite edukativne i kulturne sadržaje upriličene tokom februara i marta obuhvaćen je veliki broj žena naše općine kao i drugih gradova.

Smatramo da u vremenu u kojem živimo veliki značaj ima svaka aktivnost koja doprinosi osnaživanju i edukaciji naše žene.

I ove godine će se realizovati : sedmične tribine, radionice za srednjoškolce i osnovce, okrugli sto, posjeta Srebrenici i Kozarcu , tevhid za šehide, svečani ručak za majke šehida, susreti halki Kur’ana, kreativne radionice za djevojke, obilazak džemata, oživljavanje bošnjačke tradicije i običaja „Biserje naše tradicije“ te humanitarni bazar “Dobročinstvo nas spaja, navodi se na web stranici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Završna svečanost pod nazivom “Proljeće srca moga” sa bogatim vjersko-kulturnim programom će biti održana u nedjelju 01.04.2018. u Sportskoj dvorani KSC Kakanj, sa početkom u 17:00 sati. Programu prisustvuje oko 2500 žena a počasne gošće programa su Majke srebrenice i majke kakanjskih šehida.

Ove godine učesnici u programu su: Bilal Zukan, Šejma Mehić, hfz. Adisa Aganhodžić, Emira Heganović, polaznici škole hifza, horovi FIN-a i hor “Asr” Bugojno. Gost predavač dr. Safija Malkić (Rijaset).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u