KakanjLive | Srijeda, 21.10.2020. godine

Aganović-Na dobrom smo putu

15.09.2017. - Kakanjski odbojkaši su u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu odigrali tri kontrolna meča, a za vikend će učestvovati na međunarodnom turniru u Zavidovićima. Trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović ističe kako su na dobrom putu da ekipa bude stabilna i da će spremno dočekati start nove sezone i susret protiv Jedinstva.

Almir Aganović

Odbojkaši Kaknja i u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine imaju visoke ambicije, plasman u finale Kupa BiH i finale play-offa. Nakon prvog dijela priprema koji je obavljen u Kaknju, izabranici Almira Aganovića su odradili i drugi dio mini priprema na Jadranu u okviru kojih su odigrali i dva kontrolna susreta sa prvakom Hrvatske, ekipom Mladosti Ribola Kaštela. Oba susreta igrana su na četiri seta zbog zauzetosti dvorane i u oba susreta rezultat je bio nerješen (2:2). Po povratku u Kakanj, odbojkaši Kaknja su odigrali i treći kontrolni susret protiv ekipe ''Majevice'' iz Lopara, člana Prve lige Republike Srpske. U ovom susretu Kakanjci su slavli rezultatom 2:1, a trener Kaknja, Almir Aganović ističe kako je još mnogo posla pred njegovom ekipom:

-Ima stvari sa kojima sam zadovoljan u dosadašnjem dijelu priprema, ali sigurno je i mnogo stvari na kojima još uvijek moramo raditi kako bi spremno dočekali novu sezonu. Vjerujem da smo na dobrom putu da ekipa bude stabilna i na jednom zadovoljavajućem nivou, rekao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

Kakanjci će u nedjelju 17. septembra 2017. godine nastupiti na međunarodnom turniru u Zavidovićima čiji je organizator ekipa OK ''Krivaja''. Pored ove dvije ekipe učešće na ovom turniru uzele su i ekipe Valjeva (Srbija), Napretka (Odžak), Murse (Hrvatska) i Bosne (Kalesija).

-Želja nam je da odigramo što veći broj utakmica kako bi spremno dočekali novu sezonu. U Zavidovićima ćemo imati minimum dvije ili tri utakmice u kojima ćemo dati priliku svim momcima kako bi vidjeli na koga konkretno možemo računati u novoj sezoni, rekao je Aganović i potom se osvrnuo na igre novajlije Bahrije Zenovića:

-''Bake'' je igrač koji posjeduje ogroman potencijal. Bit će pravo pojačanje za nas. Ima tu materijala da se još dodatno napreduje i upravo nam ove utakmice za to služe. Uvjeren sam kako smo napravili pravi potez njegovim angažmanom.

Nova sezona u odbojkaškoj Premijer ligi BiH starta 6./7. oktobra 2017. godine, a Kakanjci će u prvom kolu na gostovanje ekipi Jedinstva u Brčko.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u