KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Akcija-Izgradimo svi zajedno kuću za Tufika Velića

05.09.2019. - Općina Kakanj se uključila u veliku humanitarnu akciju čiji je cilj osigurati krov nad glavom za Tufika Velića, a za izgradnju ovog kuće osigurala je stolariju

viber_image_2019-08-28_13-42-08

Tufik Velić treba pomoć dobrih ljudi. Naime, Općina Kakanj će osigurati stolariju za kuću čija izgradnja počinje.Pozivamo i druge javne i privatne privredne subjekte i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju.Za sve detaljnije informacije svi zainteresirani mogu kontaktirati predstavnika Udruženja “Kakanjsko srca” koje je na čelu ove akcije (061/750 401).
Naime, Udruženje „Kakanjsko Srce“ prilikom tradicionalne podjele kurbana za prethodni kurban bajram upoznala je Tufika V elića iz Ivnice kod Kaknja. Rođen je 1965. godine i njegova priča je i više nego tužna. Ovaj čovjek živi sam u kući koja je neuslovna, odnosno u ruševnom je stanju.Nema vodu ni struju. 80 postotni je invalid. Kakanjsko srce je odlučilo pokrenuti akciju pomoći za Tufika Velića.

Smatrajući da svaki čovjek zaslužuje ako ništa drugo onda barem krov nad glavom i ovaga puta pouzdat ćemo se u solidarnost svih dobrih ljudi iz Kaknja a naravno i šire.Cilj ove akcije je prikupiti novčana i materijalna sredstva za izgradnju kuće za Tufika.

Realizaciju ove akcije pomoći će finansijskim sredstvima i MIZ Kakanj. Učestvujte i vi!Za sve detaljnije informacije i način na koji možete pomoći, možete kontaktirati predstavnika Kakanjskog srca koji će biti na čelu ove akcije na broj 061 750 401, objavilo je, nedovna i radisarajevo.ba

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u