KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Amel Tuka rekordno na 400 metara

11.06.2016. - Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u utrci na 400 metara na atletskom mitingu, koji je organizirao Atlketski Klub Novi grad u novogradskom Sportskom centru “Safet Zajko”

Fotogalerija: Facebook

U sklopu programa 20. tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2016" na novoizgrađenoj atletskoj stazi u CentruSafet Zajko“, u subotu, 11. juna, održan je prvi atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem je nastupio naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Amel je u disciplini 400 m ostvario rezultat 46.41 što je njegov lični rekord, kojim je ostvario i normu na 400 metara za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu.

Tuka je istrčao s vremenom 46,41 sekundi i oborio lični rekord čime je izborio normu u ovoj disciplini za Evropsko prvenstvo koje će se od šestog do 10. jula održati u Amsterdamu.
- Nisam ni trebao nastupati na atletskom mitingu u Sarajevu, nego sam trebao biti samo gost i podržati miting, ali je moj trener rekao da istrčim utrku na 400 metara. Istrčao sam i oborio lični rekord. Ovaj rezultat mi je unio još više samopouzdanja. Još uvijek radim naporne treninge i rano je da ulazim u neku posebnu formu. Trener me sprema na taj način da budem najbolji u Rio de Janeiru.

Miting u novogradskom centru "Safet Zajko" organiziran je s ciljem prezentiranja i popularizicije atletiku na području općine Novi Grad Sarajevo i grada Sarajeva, a po njegovom završetku može se reći i da je zainteresirao veliki broj dječaka i djevočica za atletiku.

Amel Tuka, u utorak, 14. juna nastupit će na mitingu u švicarskom Lucernu gdje će trčati na 800 m.

Miting je uz prisustvo velikog broja posjetilaca, ljubitelja atletike i drugih sportova, rekreativaca, te drugih gostiju otvorio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.
Svečanom otvaranju su između ostalih, prisustvovali i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, rektor sarajevskog Univerziteta Rifat Škrijelj, bh. pisac Abdulah Sidran, novinar Vehid Gunić i drugi gosti .

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u