KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Balerine iz Kaknja kvalifikovale se na Dance World Cup

20.02.2018. - Zara Tepić je ostvarila plasman na Dance World Cup osvajanjem zlatne medalje na takmičenju za područje Balkana, a Amina Čosić i Anastasija Ilijev to su postigle osvojivši grupno zlatne medalje.Pored totga Amina je osvojila i dvije srebrene medalje

Zaratepic_ moderni baletZara Tepić, moderni balet

U subotu, 17.02.2018.godine, u Bosanskom narodnompozorištu Zenica održano je kvalifikaciono takmičenje Dance World Cup za područje Balkana, na kojem se 79 mladih balerina borilo za ulazak u finale DWC koje se ovegodineodržava u Sitgesu, Španija. Na ovom takmičenju, u organizaciji Ars Centra Zenica, učestvovale su članice baletnih škola iz Bosne i Hercegovine,Slovenije i Makedonije.
Međunarodni žiri u sastavu, predsjednica žirija Nikki Belsher (Engleska), Edina Papo (BiH), Milica Bezmarević (Srbija) i Ashatbek Yuspzhanov (Rusija) ocjenjivao je takmičarke u skladu sa strogim pravilima DWC-a.

aminacosic_klasicnibalet klasični balet
Amina Čosić, klasični balet

Ars Centar Zenica je na ovom takmičenju postigao odlične rezultate, a mi ističemo uspjeh koji su ostvarile njihove članice iz Kaknja. Zara Tepić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji solo moderni balet, djeca do devet godina (82,50bodova). Amina Čosić osvojila je dvije srebrne medalje, u kategorijama solo balet na špicu (76,25bodova) i nacionalni ples (82,25 bodova), djeca do 13 godina.

AnastasijaIlijev_,moderni balet
Anastacija Ilijev, moderni balet

Anastasija Ilijev i Amina Čosić su sa svojim kolegicama iz Zenice osvojile 84 boda i prvo mjesto u kategoriji moderni balet, grupna koreografija, juniori.

Sve tri kakanjske balerine su se kvalifikovale za finale DWC 2018.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u