KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Bosna prva-NUR drugi

27.02.2017. - U KSC Kakanj održano drugo kantonalno taekwondo prvenstvo, na kojem je najbolji rezultat postigla Bosna iz Visokog

U KSC Kakanj u nedjelju 2. februara 2017. godine održano je Drugo Kantonalno prvenstvo u taekwondou za sve uzraste. Domaćin taekwondo prvsntva ZDK bio je kakanjski klub ''Nur'', a učešće na turniru je uzelo preko 260 takmičara iz 11 klubova nastupajući u borbama, formama i kikovima. 

Poslije zbrajanja svih rezultata najuspješnija je visočka Bosna. Kakanjski Nur je zauzeo drugu poziciju u ukupnom plasmanu, dok je na trećem mjestu završila akademija Tešanj.
Domaći Nur je na turniru učestvovao sa 37 takmičara, osvojivši 18 zlatnih, 13 srebrenih i 12 bronzanih medalja.

Zlato su osvojili: Ismir Kovač, Nedžmin Berbić, Evelin Piljug, Emra Helja, Merjema Fejzić, Amir Abaz, Mirzet Delibašić, Adnan Haračić, Faruk Čaluk, Anes Kovač, Abdulah Berbić, Jusuf Fejzić, Šemsa Silajdžić, Sumeja Kevilj, Adnana Haračić, Afan Mušović, Sajra Berbić i Emin Lopo.

Srebro su ovojili: Bilal Musić, Mumahed Ademi, Amina Grahić, Hasan Hasić, Hamza Musić, Amir Abaz, Emra Helja, Mirzet Delibašić, Šemsa Silajdžić i Faris Čobo.

Treće mjesto i bronzu iz taekwondo kluba Nur osvojili su: Rijad Sačić, Ilhana Kovačević, Zejneb Ademi, Sumeja Fejzić, Harun Vehab, Abdulmalik Čobo, Rejjan Mehinović, Faruk Čaluk, Sumeja Fejzić, Harun Vehab, Fahrudin Nikolić i Enes Hadžić.

Halim FejziC - predsjednik i trener TKD kluba NURHalim Fejzić

Predsjednik i trener taekwondo kluba ''Nur'' Kakanj,  je istakao kako mu je velika čast da je njegov klub preuzeo obavezu organizacije Drugog taekvodno prvenstva Zeničko-dobojskog kantona:
''Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo organizatori drugog kantonalnog taekwondo prvenstva. Na turniru je učešće uzelo 11 klubova sa preko 260 takmičara u svim kategorijama, pionira, kadeta, mlađih kadeta, juniora i seniora u tehnici i kikovima. Turnir je protekao u najboljem redu i hvala svim učesicima što su uveličali ovaj sportski praznik u našem gradu.''

Edin Valjevac - predsjednik taekwondo Saveza ZDKEdin Valjevac

Predsjednik taekwondo Saveza ZDK, Edin Valjevac je u izjavi za KakanjLive rekao:
''Taekwondo klub ''Nur'' Kakanj i Općina Kakanj su na jednom vrhunskom nivou organizovali ovo prvenstvo i zaista mi je drago da su oni domaćini. Što se tiče kantonalnog taekwondo Saveza mi ulazimo u treću godinu našeg rada i trenutno brojimo 14 članica. U decembru prošle godine smo usvojili kalendar takmičenja u okviru Kantonalnog saveza koji broji ukupno sedam takmičenja u ovoj godini, ovo kantonalno prvenstvo i šest turnira međunarodnog karaktera gdje ćemo pokušati u naš Kanton dovesti i najbolje taekwondo borce iz zemalja okruženja.''

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u