KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Četiri medalje za kakanjske karatiste u Novoj Topoli

06.03.2017. - Kakanjski karatisti Irma Numanović i Ilhan Neimarlija osvojili četiri medalje na turniru u Novoj Topoli

Rei

Proteklog vikenda u Novoj Topoli je održano karate takmičenje po JKA pravilima u disciplinama kate i borbe. Turnir je okupio preko 150 takmičara iz devet klubova, a na takmičenju je nastupio i karate klub Rei koji djeluje na području Zenice i Kaknja. Ovaj klub je na turniru nastupio sa 15 takmičara osvojivši pri tome ukupno 25 medalja: 11 zlatnih, sedam srebrenih i sedam bronzanih.

Kakanjci koji nastupaju za karate klub Rei osvojili su četiri medalje. Irma Numanović je osvojila ztalo u katama i bronzu u borbama, dok je Ilhan Neimarlija osvojio srebro u borbama i bronzu u katama.

- Izuzetno sam zadovoljan onim što su moji dječaci i djevojčice prikazali na ovom turniru. Naporno smo se pripremali za ovaj nastup, a rezultati su tu. Proglašeni smo najuspješnijim klubom na turniru osvojivši 25 medalja. Za nas nema odmora jer nam ubrzo slijede novi jaki turniri na kojima želimo pokazati još više. – rekao je u izjavi za KakanjLive trener karate kluba Rei Eldin Džulić.

Takmičare KK Rei već za 12 dana očekuje novi jak turnir u Zenici, a potom i Treće klupsko prvenstvo na kojem je učešće najavilo oko 300 takmičara (22.aprila) i turnir u Gradišci 30. aprila 2017. godine.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u