KakanjLive | Petak, 23.10.2020. godine

Debatno takmičenje srednjoškolaca Kantona

13.03.2017. - Srednjoškolci iz 14 škola s područja ZDK debatovali su u prostorijama Pravnog fakulteta u Zenici, a kao najbolji pokazali su se učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ iz Maglaja

debatno-takmičenje-1

U Zenici je u subotu 11. marta održano Drugo kantonalno debatno takmičenje povodom obilježavanja Dana nezavinosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, nevladine organizcije Zora iz Zenice i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ovog kantona.

Srednjoškolci iz 14 škola s područja ZDK debatovali su u prostorijama Pravnog fakulteta u Zenici, a kao najbolji pokazali su se učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ iz Maglaja koji su u finalu bolje debatovali od kolega iz visočke Franjevačke klasične gimnazije. Treće mjesto osvojili su učenici Medrese „Osman ef. Redžović iz Visokog“.

- Čast i zadovoljstvo mi je što već drugu godinu zaredom organizujemo Debatno kantonalno takmičenje i zahvaljujem svim školama koje su svojim prisustvovanjem doprinijeli razvoju ovoga takmičenja i učvrstili vezu između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Mreže Vijeća učenika ZDK. Nadam se da će u budućnosti broj škola koje prisustvuju ovome takmičenju biti još veći te da ćemo zajedno voditi srednjoškolce ka razvijanju kulture dijaloga i procesu donošenja odluka, istakao je Zlatko Hadžić.

Najbolje ekipe i pojedinci su nagrađeni vrijednim nagradama koje su obezbijedili prof. Spahija Kozlić, Pravni fakultet u Zenici i Meldina Ugarak zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.
- Kroz ovo takmičenje nastojali smo srednjoškolcima približiti probleme s kojim se susreću već nekoliko godina te kroz debatu doći do neke vrste riješenja problema koja ćemo realizovati kroz našu Mrežu, zaključio je Elmin Fehrić, PR Mreže.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u