KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo posjetila Kakanj

11.03.2016. - Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo koju je predvodio načelnik mr. Semir Efendić posjetila je danas Kakanj

Prijem za goste iz Sarajeva upriličen je u uredu načelnika Nermina Mandre. Na prijemu su razmijenjena iskustva u osmišljavanju i provedbi razvojnih projekata u oblasti poduzetništva, jačanja infrastrukture i ekologije.

posjeta_ng

Nakon prijema u uredu načelnika gosti su obišli Muzej Kaknja u kojem je nedavno otvorena stalna postavka “Kakanj u periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995″, a potom i Dom kulture Kakanj, te Gradsku galeriju likovne umjetnosti.

posjeta_ng1

Općina Kakanj nastoji uspostavljati i razvijati saradnju sa lokalnim zajednicama od kojih se mogu saznati korisne sugestije i praktična iskustva u pogledu poboljšanja kvalitete života građana.

Jedna od takvih uspješnih općina je sarajevska općina Novi Grad koja je sa brojkom od 140.000 stanovnika najmnogoljudnija općina u BiH. Na području Općine Novi Grad Sarajevo posluje preko 6.200 privrednih subjekata (pravna lica sa sjedištem na području općine, poslovne jedinice u sastavu privrednih društava sa sjedištem na drugim općinama, te obrtnici), što je gotovo petina od ukupnog broja privrednih subjekata u Kantonu Sarajevo.

Press Općine Kakanj / Foto: KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u