KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Donacije kakanjskim sportašima

10.10.2018. - Kakanjci diljem svijeta prate uspjehe kakanjskih sportskih kolektiva i sve češće svojim donacijama pružaju potporu i daju moralnu i matereijalnu podršku što svjedoče i posljednja dva primjera Darka Škode i bračnog para Melihe i Kerima Zahirovića

Juniori Rudara o novoj opremi doniranoj od Zahirovića

Juniori Rudara u novoj doniranoj opremi 

Već godinama prilikom svakog dolaska iz Holandije u rodni Kakanj, Zijad Skopljaković daruje kakanjske klubove, posebno Omladinski pogon Rudara,čiji je veliki simpatizer. Njegov primjer slijedili su i mnogi drugi naši bivši sugrađani koji su u raznim oblicima dali svoje doprinose. Upravo ovih dana zabilježili smo dva nova  primjera koja  zavrijeđuju  da se javno  istaknu. Riječ je o Darku Škodi i bračnom paru Milihe i Kerima Zahirovića, koji su donirali sportsku opremu Odbojkaškom klubu Kakanj 78, odnosno Omladinskom pogunu  Fudbalskog kluba Rudar.

Veliki prijatelj Odbojkaškog kluba  Kakanj 78, koji je još iz školskih klupa povezan sa Kaknjem, čak u istoj školskoj klupi sjedio sa  trenerom  odbojkaša, Almirom  Agnovićem,--Švabom,  gospodin Darko Škoda postao je član  Kluba  prijatelja  OK KAKANJ. On je kompletnom igračkom kadru ovog kluba donirao po tri (3) garniture dresova.

Pokloon odbojakaša od Strronga

 

Odbojkaši Kaknja u doniranoj opremi 

-Ovo je velika donacija za naš Klub koja će biti od koristi za igrače ali i kompletan klub, kako bismo imali potpune uslove za treniranje i organizaciju na potrebnom  nivou. Tada se mogu očekivati i odlični rezultatati, kazao je Aldin Šljivo, predsjednik Odbojkaškog kluba Kakanj 78.

Darko Škoda je vlasnik firme Strong Nutrition doo Brčko, koja se bavi malo i veleprodajom proteina i suplemenata i ekskluzivni je uvoznik i distributer za proizvode Body Attack – veleprodaja i maloprodaja njemačkih suplemenata za bodybuilding i fitness.

Još značajniju i vrijedniju donaciju dobili su članovi Omladinskog pogona Rudara od porodice Melihe i Kerima Zahirovića iz Njemačke koji su darovali trenerke za juniorski tim  kojeg vode Mirnes Buza i Bećir Mehanović. Ovaj bračni par donirao je i kompletnu opremu za Školu fudbala Rudara, koju pred vodi bivši dugogodišnji kapiten Džemal Pačariz, inače  veliki prijatelj  obitelji Zahirović, koji se u Njemačkoj bave ugostiteljskim biznisom.

-Zahvalni smo porodici Zahirović na ovoj vrijednoj donaciji, koja je obradovala sve polaznike naše Škole fudbala,a posebno juniorsku ekipu kojoj je ovo bila velika nagrada za nedeljnu ubjedljivu pobjedu protiv FK Sarajevo (6:1.op.a).Imamo obećanje da će naredna donacija biti još veća i kvalitetnija . Zaista sam presrećan što nas prate naši bivši sugrađani, poput Zije Skopljakovića i bračnog para Melihe i Kerima Zahirovića, istakao je jedan od najboljih poslijeratnih prvotimaca Rudara Džemal Pačariz, koji je  zajedno sa sportskim direktorom Mirnesom Buzom preuzeo i igračima podijelio dobivenu donaciju od porodice Zahirović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u