KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Državni lopov na sceni Doma kulture

20.01.2016. - Poznata pozorišna predstava „Državni lopov“ 26. januara u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

lopovnajavaScena iz predstave

Obavještavamo našu pozorišnu publiku da će se odigrati poznata pozorišna predstava „Državni lopov“ 26. januara u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

„Državni lopov“ je komedija Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha. Predstava je jako aktualna i dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina i danas konotira sa društvenim (ne)prilikama, mada su ga glumci koji rade na predstavi dodatno aktualizirali prebacujući radnju komada u današnju BiH. Ova komedija govori o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan je sitni lopov i ljubavna varalica, a drugi “državni lopov”, koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, a koji mašta o unapređenju. Zatvorenici u predstavi zajedno sa čuvarom Jozom, na vrlo komičan način prikazuju sliku društva. U predstavi igraju glumci: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Cijena jedne ulaznice za predstavu „Državni lopov“ iznosi 5,00 KM.

JU KSC KAKANJ/PRESS

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u