KakanjLive | Petak, 03.07.2020. godine

Džudisti Kaknja gostovali u Holandiji

20.01.2016. - Članovi Džufo kluba Kakanj učestvovali su na 40. Međunarodnom turniru „Matsuru Open Espoir 2016“, koji je održan u holandskom gradu Eindhovenu

dzudoholandijaSa 40. Međunarodnog turniru „Matsuru Open Espoir 2016“, koji je održan u holandskom gradu Eindhovenu

Na ovom prestižnom turniru, jednom od najjačih u Evropi, učestvovalo je 1830 sudionika iz 271. Kluba iz 19 zemalja. Takmičenje se odvijalo na 12 borilišta (tatamija). Džudo klub Kakanj bio je zastupljen sa pet takmičara i za ovako jak i kvalitetan turnir može se reći da su postigli izuzetno dobre rezultate i to; Harun Ljubović u kategoriji U18-60 kg, Jasmin Čizmić u kategoriji U15 do +66 kg,Almedin Čatić u kategoriji U15 do +66 kg, Abid Čatić u kategoriji U15 do -38 kg i Nedim Mašić u kategoriji U15 do -38 kg.
-Mogu reći da je svih pet naših takmičara uspješno pariralo svojim protivnicima u svim kategorijama .Ovo je svakako jedno veliko i dragocijeno iskustvo za naše mlade borce i test za predstojeću sezonu kako na turnirima tako i federalnom i državnom prvenstvu, istakao je predsjednik kluba Fuad Čatić,koji je ujedno bio i vođa puta.

Iz Džudo kluba Kakanj prvenstveno zahvaljuju roditeljima djece koji su participirali u troškovima prevoza u Holandiju, te našem sugrađaninu Šaćiru Skeledžiji koji je obezbjedio smještaj, hranu i prevoz naših takmičara na turnir iz mjesta stanovanja do Eindhovena i upravo njemu pripadaju najveće zasluge što je odlazak na ovaj turnir uspješno realizovan.
Veliku pomoć džudistima Kaknja pružio je i trener holandskog kluba „Baci Ga Wedstrijdgroep Makoto Dokokaj“ naš zemljak Srećko Čule koji je dao tehničku potporu na turniru.
Financijsku pomoć dala je Vlad ZE-DO kantona i „Centrotrans Eurolines“ koji je dao ekstra popust kod kupovine karata.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u