KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Džudo: Neretva iz Mostara ekipni pobjednik

13.12.2015. - Džudo klub Kakanj nastupio sa 14 takmičara od kojih je sedam osvojilo medalje

pehari_dzudo

Na Osmom džudo turniru „Kakanj Open 2015“, koji je održan u subotu 12.12.2015. godine, u kakanjskoj sportskoj dvorani, učestvovalo je 25 klubova iz Bosne i Hercegovine te jedan klub iz Srbije što je ovom turniru dalo obilježje „međunarodnog“.

Na turniru je učestvovalo oko 240 takmičara u svim kategorijama, od mlađih poletaraca do kadeta.

Ekipni pobjednik tirnira je Neretva iz Mostara, drugo mjesto je pripalo džudistima FAMOS-a iz Istočnog Sarajeva, dok su treće mjesto osvojili takmičari Sarajeva iz Sarajeva.Na diobi četvrtog mjesta su džudisti iz Srbije iz kluba Sremac (Jarak) i kluba Randori iz Istočnog Sarajeva.

Judo klub Kakanj je nastupio sa 14 takmičara, a najuspješniji su bili mladi takmičari Kaknja koji su osvojili medalje. Zlato je pripalo Jasminu Čizmiću, u kategoriji kadeti -55 kg, Džejlana Brkić u kategoriji kadetkinja - 70 kg. Srebrenu medalju osvojili su Abid Čatić u kategoriji dječaci -38 kg, Harun Ljubović, kadeti -60 kg i Sanin Čizmić, poletarci -15 kg. Takmičari iz Kaknja osvojili su i dvije bronze: Almedin Čatić u kategoriji dječaci +73 kg i Anes Čizmić, dječaci -42 kg.

Turnir je protekao u odličnoj atmosferi kako u organizacionom smislu tako i u takmičarskom.
Judo klu Kakanj izražava zahvalnost svim klubovima koji su učestvovali na ovom turniru,
zatim Općini Kakanj i privrednim subjektima koji su pomogli realizaciju turnira.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u