KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Elma Podojak osvojila tri zlatne medalje u Mostaru

30.04.2017. - Mlada kakanjska karatistkinja Elma Podojak je na izuzetno jakom međunarodnom turnriu u Sloveniji osvojila tri zlata i jedno srebro

Elma Podojak

Nakon sjajnog nastupa na prvenstvu Federacije BiH i u slovenskom Koperu Elma je osvojila četiri nove medalje za svoj klub

U subotu 29. aprila 2017. godine Mostar je bio domaćin trinaestog internacionalnog Fudokan karate takmičenja. Domaćin ovog izuzetno jakog turnira na kojem je nastupilo preko 200 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Švicarske bio je karate klub ''Mostar'' kojeg je predstavljalo 34 takmičara i oni su u ukupnom plasmanu osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Slovenije, dok je treći klub na takmičenju bio karate klub ''Visoko'' za koji sa dosta uspjeha nastupa mlada Kakanjka, Elma Podojak.

Mlada kakanjska karatistkinja je na turniru u Mostaru osvojila četiri medalje, tri zlata i jedno srebro. Zlato je osvojila u katama, borbama i kata timu zajedno sa kolegicama Fatmom i Nedžlom, dok je srebro osvojila u drugom kata timu u kojem je nastupila sa sa Farah i Ildom.

Ovo je bio još jedan sjajan nastup mlade Elme koja sa nove četiri medalje nastavlja da brusi formu pred Balkansko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 10. do 14. maja i izuzetno jak međunarodni turnir u Drvaru koji je na programu 20. maja 2017. godine. Podsjećamo Elma Podojak je na nedavno održanom prvenstvu Federacije BiH osvojila četiri zlatne medalje, a potom na međunarodnom turniru u slovenskom Koperu srebro. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u