KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Fejzović osvajač evropskog kupa u Karlovcu

12.02.2018. - Kakanjski kickboxer Nerdin Fejzović osvojio je zlato u disciplini low kick do 67 kg na evropskom kupu ''Karlovac Open 2018'' koji se proteklih dana održavao u dvorani na Rakovcu i dvorani ekonomske škole Karlovac.

fejzovic2

Kikcboxing klub ''Tigar'' iz Karlovca bio je domaćin evropskog kickboxing kupa ''Karlovac Open 2018'' koji se proteklih dana održavao u Sporskoj dvorani na Rakovcu i dvorani Ekonomske škole Karlovac. Ove godine ovaj prestižni turnir međunarodnog karaktera okupio je 1.886 takmičara iz 28 zemalja svijeta.

Kakanjac Nerdin Fejzović osvojio je zlatnu medalju u disciplini low kick do 67 kg nastupajući za klub ''Titanium'' iz Usore. Do zlatne medalje i pojasa osvajača evropskog kupa u Karlovcu Fejzović je došao preko tri predstavnika iz Srbije.

U prvom meču kakanjski fajter je trebao snage odmjeriti sa Nikolom Aleksićem, ali srbijanski predstavnik nije izašao na borilište. U polufinalnom meču Fejzović je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Aleksandra Jagodića, dok je u finalnoj borbi rezultatom 2:1 slavio nad Sašom Lalićem i osvojio pojas evropskog kupa.

-Zahvalio bih se svom treneru bez kojeg ovaj uspjeh ne bi bilo moguće ostvariti. Hvala mu na neizmjernoj podršci koju mi pruža. Hvala i mojim sponzorima, caffe baru Plan. Idemo se pripremati za nove mečeve, rekao je Nerdin Fejzović po povratku u Kakanj.

Za Fejzovića, ali i njegov klub ''Warrior'' iz Kaknja nema odmora jer već teku pripreme za turnir Ilidža Open.

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u