KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Fejzović osvojio zlatnu - Krnjić srebrenu medalju

29.05.2016. - Balkansko prvenstvo u kickbohingu, koje je proteklog vikenda održano u Vrbasu (Srbija) proteklo je u znaku dvojice Kakanjaca.Nerdin Fejzović osvojio je zlatnu,a Ahmed Krnjić srebrenu medalju

nerdin_zulatnikakanjac

Nerdin Fejzović, koji je nastupao u timu WAK Organizacije BiH, u disciplini Lowkick do 67.kg, u finalu je savladao domaćeg borca Nikolu Mančeva na poene, jednoglasnom odlukom sudija,rezultatom 3:0 i postao prvak Balkana.

Nakon što je Nerdin Fejzović osvojio zlatnu, još jedna medalja stigla je u Kakanj.

ahmed_treci

Naime, Ahmed Krnjić je u disciplini K1 do 91 kg osvojio srebro nakon što je u finalu odlukom sudija poražen rezultatom 3:0 od reprezentativca Srbije Saše Dragića.

Krnjić je u polufinalu savladao Mitra Dugalića iz Srbije, od kojeg je 2014. godine poražen u finalu na Svjetskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji. Krnjić je svog protivnika dva puta slao u nokdaun i na kraju zasluženo slavio odlukom sudaca rezultatom 3:0. Ova borba je itekako ostavila traga na Krnjića koji je zadobio i povredu lijevog stopala tako da u finalnom meču nije mogao pružiti maksimum, ali je već u prvom nastupu za seniorsku reprezentaciju pokazao kako će za kratko vrijeme dostići sami vrh u ovoj zahtjevnoj disciplini.

Sve čestitke mladim kakanjskim sportašima, posebno Nerdinu Fejzoviću,koji niže uspjehe za uspjehom.

-Ovo je još jedan u nizu mojih odličnih rezultata.Zahvalio bih se treneru Elvedinu Dubravcu i kondicionom treneru Django Aldenu HotuRešadu Merdiću, koji je jedan od zaslužnijh što sam uopće otputovao na ovo takmičenje, istakao je novi prvak Balkana Nerdin Fejzović.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u