KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Godina u znaku dječijih igrališta, poligona i parkova

21.12.2015. - U 2015. godini u gradskoj jezgri Kaknja izgrađen je sportski poligon i dječije igralište, izvršena izgradnja i uređenje eko-parka sa dječijim igralištem u MZ Zgošća, izvršena rekonstrukcija sportskog poligona i parka u naselju Doboj i uređenje Gradskog spomen-parka, a u toku su pripreme za izgradnju novog igrališta u gradskoj jezgri Kaknja

kakanj_igralisteIdejno rješenje novog igrališta "Park prijateljstva"

U 2015. godini u gradskoj jezgri Kaknja izgrađen je sportski poligon i dječije igralište. Radove ukupne vrijednosti od 80.000 KM zajedno su finansirali Općina Kakanj i Tvornica cementa Kakanj. Ovo igralište je nastupanjem perioda hladnijeg vremena zazimljeno, odnosno dio mobilijara je uklonjen do dolaska prvih proljetnih dana.

Nakon što je izvršena izgradnja i uređenje eko-parka sa dječijim igralištem u MZ Zgošća, uskoro se očekuje i postavljanje mobilijara. Vrijednost projekta iznosi 46.893,51 KM.
Općina Kakanj finansirala je i radove na temeljitoj rekonstrukciji sportskog poligona i parka u naselju Doboj, te radove na uređenju Gradskog spomen-parka koji je dobio sasvim novu estetsku dimenziju.

U 2015. godini izvršena je i rekonstrukcija gradske fontane koja je dobila nove elektro-motore i instalacije.

U toku su pripreme za izgradnju novog igrališta u gradskoj jezgri Kaknja, u blizini pošte. Za izgradnju ovog igrališta bratska Općina Aliağa je izdvojila 50.000 eura. Igralište će nositi naziv “Park prijateljstva”.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u