KakanjLive | Srijeda, 08.07.2020. godine

Ibro Rahimić novi trener FK Mladost DK

11.09.2019. - Rahimić je prethodno radio u Veležu, ali nakon lošeg starta u povratničkoj sezoni u Premijer ligi, napustio je Rođene

mensa_ibra

Nakon dvije godine provedene u Veležu, Rahimić se vraća na klupu Mladosti, s kojom je u njenoj prvoj premijerligaškoj sezoni 2016/2017.godine osvojio osmo mjesto

Loši rezultati u prvih sedam kola, u kojima su osvojili samo pet bodova, bili su glavni razlozio smjene Elvedina Beganovića i angažovanje iskusnog stručnjaka Ibre Rahimića, koji je nakon serije loših rezultata u prva tri kola napustio klupu Veleža.

Rahimić će u nastavku sezone voditi ekipu Mladosti, koja ga je danas predstavila kao novog trenera. Ovo je Rahimiću drugi mandat na klupi Mladosti obzirom da je ovaj klub vodio u njenoj prvoj premijerligaškoj sezoni 2016/2017.godine kada je sa 26 osvojenio bodova zauzeo osmo mjesto i nakon toga postao trener Veleža.

Rahimićev prvi zadatak će biti da konsolidira ekipu i osigura opstanak u premijerligaškom društvu. Njegov prvi saradnik bit će Elvedin Beganović koji je kormilo ekipe preuzeo od smijenjenog Adnana Zildžovića polovinom proljetnog dijela prošle prvenstvene sezone.

Novi debi na klupi Mladosti Rahimić će imati u subotu na Bilinom Polju gdje će snage odmjeriti jedina dva premijerligaša ZDK, ekipe Čelika i Mladosti.

Podsjećamo, Mladost je u prvih sedam kola ostvarila jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza i sa pet osvojenbih bodova zauzima 10 mjesto u Premijer ligi BiH.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u