KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Inkluzivni tvoj i moj muzej

26.11.2017. - U srijedu 22.11.2017. godine nastavljen je projekat “Inkluzivni tvoj i moj muzej”

inkluzivnomuzejtekst

U sklopu ovog projekta Muzej Kaknja danas su posjetili korisnici Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Dobrinja, Visoko.

Nakon što je u Centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Dobrinji Visoko održan sastanak i posjeta uposlenika JU KSC Kakanj u cilju zajedničke saradnje i realizacije određenih projekata i aktivnosti u budućnosti, dogovoren je početak projekta “„Inkluzivni tvoj i moj muzej“.

Djeca su posjetila Muzej Kaknja u pratnji osoblja Centra te su imali priliku da rade sa pedagozima kroz radionicu izrade stećaka od glinamola.
Plan je da se pomenuti projekat realizuje u periodu od 6 mjeseci (oktobar, novembar, decembar 2017., te januar, februar i mart 2018.), s posebnim akcentom na termine događaja/aktivnosti unutar projekta, te je odlučeno da će iste biti održavane u skladu sa dogovorom između partnerskih institucija.

Projekat „Inkluzivni tvoj i moj muzej“ predstavlja samo početak međusobne saradnje JU KSC Kakanj i Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, saradnja će se svakako nastaviti sa pozorišnim projektima i aktivnostima, koji bi uključivao korisnike Dnevnog centra, a za početak da pomenuta saradnja obuhvata korisnike sa područja Općine Kakanj.

Projekat pod nazivom „Inkluzivni tvoj i moj muzej“ osmišljen je tako da se djeca i odrasli sa posebnim potrebama, pored samog Muzeja upoznaju i sa drugim segmentima kulturnog diskursa – materijalnim historijskim naslijeđem BiH, te da se kroz postavljanje izložbe njihovih radova integriraju u kulturni život zajednice u kojoj žive.

JU KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u