KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Intervencije na svim pravcima

18.01.2016. - Na pravcima čije redovno održavanje nije definirano ugovorima sa JP “Vodokom” i preduzećem “Trgošped”, angažirana je dodatna mehanizacija i traktori

 

zima_puteviPonedjeljak, 18. januar 2016. godine, 8:15 sati: Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj tokom proteklog vikenda izvršilo je intervencije na svim putnim pravcima čije je održavanje definirano ugovorom koji je potpisan sa Općinom Kakanj. Jutros su predstavnici Općine Kakanj na terenu gdje vrše provjeru stanju saobraćajnica. Tokom provjere ustanovljeno je da “Vodokom” treba ponoviti intervenciju na putu Donji Kakanj-Kamenolom “Trgošpeda” što će tokom jutra biti učinjeno.

Na svim ugovorenim pravcima tokom proteklog vikenda intervenirao je i “Trgošped”.

Kod zimskog održavanja  prioritet su putevi kojima saobraćaju autobusi i naselja u kojima žive ljudi koji imaju potrebu odlaska na hemodijalizu.

Prije početka snježnih padavina u sve mjesne zajednice odvezene su značajne količine abrazivnog materijala kako bi se u zimsko održavanje puteva, posebno kritičnih dionica, uključili na volonterskoj osnovi i sami mještani.

Građane Kaknja obavještavamo da sve informacije u vezi zimskog održavanja, eventualne prijave neočišćenih puteva, te kritike ili pohvale mogu uputiti dežurnim službama pomenutih preduzeća u bilo koje doba dana i noći putem telefona:

032/555 512 – JP “Vodokom” Kakanj,

032/555 357 – “Trgošped” Kakanj.

Posjeti stranicu: PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u