KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Iskorištenost sportskih kapaciteta JU KSC

27.12.2017. - U dvoranskim kapacitetima kojima upravlja Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj organizirani su i brojni drugi sadržaji u kojima se Ustanova pojavljuje kao organizator ili suorganizator: Liga mjesnih zajednica, Biznis liga, Novogodišnji turnir, humanitarne utakmice, takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola, male olimpijske igre, turnir u bilijaru

dvoreanadogadjaji

U Sportskoj dvorani Kakanj tokom 2017.godine, bez decembra, organizirano je ukupno 67 utakmica u okviru prvenstava, kup takmičenja i prijateljskih susreta. U Sportskoj dvorani Kakanj, promatrajući aktivnosti organizovane na parketu ovog objekta, odrađeno je 2.129,5 sati, u sali na posljednjoj etaži objekta “ReAl” 869,5 sati, u kuglani 587,5 sati i trim kabinetu 334 sati, dok je ski-lift Ponijeri radio 156 sati.
U Sportskoj dvorani Kakanj u 2017.godini odigrana je i utakmica ženskih odbojkaških reprezentacija BiH i Švedske.
Novitet u 2017.godini bila je terafleks podloga u sali na posljednjoj etaži objekta “Real” u svrhu igranja tenisa.
Kakanjsku savremenu četverostaznu kuglanu u 2017.godini je koristio i Kuglaški klub “Čelik” Zenica za treninge i odigravanje prvenstvenih utakmica.
U 2017.godini Općina Kakanj je finansijski pomogla i organizaciju Lige mjesnih zajednica u malom nogometu, pomogla je i organizaciju Malih olimpijskih igara za učenike osnovnih i srednjih škola u košarci, odbojci, rukometu i malom nogometu…
Finansirane su i brojne sportske aktivnosti u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017” (turnir u odbojci, rukometu i basketu, paintball turnir, rapid nogomet, turnir u stonom tenisu, biciklistička utrka, ulična trka, prezentacija borilačkih sportova i šahovski turnir…).
U svrhu sufinansiranja odlaska sportista na državna i federalna prvenstva, međunarodne turnire, europska i svjetska prvenstva izdvojeno je 3.000 KM.
U 2017.godini Sportska dvorana Kakanj je dobila novi moderni LED semafor površine 8×2 metara. Nabavka i ugradnja je realizirana u saradnji Općine Kakanj i prijatelja sporta – firme DSM Kakanj.
U aprilu 2017.godine na poznatom kakanjskom izletištu “Bočica”, u dvorištu istoimenog planinarskog doma, otvorena su dva novoizgrađena sportska poligona.
U 2017.godini izvršeno je postavljanje stubova i reflektora čime je osvijetljena ski-staza Ponijeri tako da su sa prvim snježnim danima nove sezone skijanja brojni posjetioci Ponijera uživali u čarima noćnog skijanja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u