KakanjLive | Petak, 23.10.2020. godine

Ismet Sarajlić predsjednik je Skupštine ZDK

30.11.2018. - Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, nakon što je za novog predsjedavajućeg izabran Ismet Sarajlić iz SBB-a te formiran i Kolegij Skupštine, ponovo je prekinuta

skupstinazakletvaU nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Zeničko – dobojskog kantona zasupniku Rami Isaku uručeno je uvjerenje o dodjeli mandata, te je zastupnik A-SDA položio zakletvu.

Nakon toga izabrani su predsjednici klubova poslanika.Za predsjednika kluba Bošnjaka izabran je Nusret Imamović, za predsjednika kluba Hrvata izabrana je Vlasta Kalas, dok će predsjednik kluba Srba biti Mladen Simić.

Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, nakon što je za novog predsjedavajućeg izabran Ismet Sarajlić iz SBB-a te formiran i Kolegij Skupštine, ponovo je prekinuta.

Predsjedavajući Sarajlić objasnio je da zbog neobjavljivanja odluke Centralne izborne komisije BiH o načinu popunjavanja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iz kantonalnih skupština, nije moguće iscrpiti kompletan dnevni red konstituirajuće sjednice.

Shodno Poslovniku, nastavak sjednice treba zakazati najkasnije za 15 dana.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u