KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Ispunjeni uslove za prestižni BFC SEE certifikat

12.01.2019. - Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo: Napravljen je veliki uspjeh, ispunili smo uslove za verikacionu posjetu za prestižni BFC SEE certifikat, nadamo se skorom ozvaničenju ove prestižne titule

kakanj_007

Nakon opsežnog procesa certifikacije u okviru kojeg je trebalo ispuniti 10 kriterija i 68 podkriterija, Općina Kakanj je, shodno dostavljenom Finalnom evaluacionom izvještaju sa ukupnom ocjenom ispunjenosti svih kriterija od visokih 89,67%, ispunila uslove za verifikacionu posjetu tako da se uskoro očekuje i ozvaničenje da je Općina Kakanj nosilac ovog prestižnog certifikata.

“Napravljen je veliki uspjeh i na pragu smo da to bude i ozvaničeno. Očekujemo skoru posjetu verifikacione komisije i ozvaničenje da je Općina Kakanj nosilac prestižnog BFC SEE certifikata. Općine koje uspiju da ispune uslove za sticanje BFC SEE certifikata se pozicioniraju kao najnaprednije lokalne samouprave u regionu, čime se kvalifikuju za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu promociju na regionalnom i međunarodnom nivou”, rekao je vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Program certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem je namijenjen općinama i gradovima koji su strateški opredijeljeni da unaprijede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

BFC SEE certifikat je priznanje i obaveza za bržu i efikasniju administraciju, kvalitetnije pružanje usuga prije svega privrednim subjektima i investitorima, bolje investicione rezultate odnosno sve ono što utiče na kvalitet povoljnog poslovnog okruženja.

Proces certifikacije je počeo u septembru 2017. godine u vrijeme kada je dužnost načelnika Općine Kakanj obavljao Nermin Mandra, a nastavljen je, istim intenzitetom, i nakon što je za vršioca dužnosti načelnika Općine Kakanj imenovan Aldin Šljivo.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u