KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Izabrani najbolji kakanjski sportisti

09.02.2018. - Najbolji senior je Ahmed Krnjić , Kakanjac koji nastupa za Klub borilačkih vještina „ISAK-ZE“ Zenica. Najbolja seniorka je Majra Ganić iz Ženskog odbojkaški klub „Kakanj“

Večeras je u kaknjskom Domu kulture održana tradicionalna manifestacija u organizaciji Sportskog saveza Općine Kakanj – Izbor najbolji sportista, sportskih klubova, radnika i događaja za 2017. godinu. U revijalnom i „sportskom“ duhu, uz odobravanje oko 400 prisutnih posjetioca, dodjeljeno je niz priznanja. Sportista Kaknja za 2007. godinu je bokser Ahmed Krnjić, a najbolja sportistkinja je Majra Ganić. Prigodnim govorima prisutnima su se obratili načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i predsjednik žirija za izbor sportiste Izudin Neimarlija.

ahmedkrnjicAhmed Krnjić, najbolji sportista  općine Kakanj za 2017. godinu

Prvak je BiH u K1 i low kicku, najbolji takmičar Prvenstva BiH, osvajač Balkanskog kupa, osvajač internacionoalnog kupa „Grand PrixBiH 2017“ i prvak Balkana. U 2017. godini jedini poraz pretrpio u finalu Svejtskog prvenstva u disciplini K1 do 91 kg u Budimpešti gdje je osvojio bronzu. Svjetski je evropski juniorski viceprvak i balkanski seniorski prvak.

majraganicMajra Ganić – najbolja je sportistkinja općine Kakanj za 2017. godinu

Standardna prvotimka Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj. Još kao kadetkinja upisala je prve nastupe za Ženski odbojkaški klub Kakanj. Tokom 2017. godine paralelno je nastupala za junirsku i seniorsku ekipu svog kluba. Svojim marljivim radom i zalaganjem doprinijela da se njen Klub plasira u veći rang, te je uveliko doprinijela stabilizaciji Kluba. Svi pokazatelji upućuju na jako perpesektivnu mladu igračicu odbojke.

Za najboljeg trenera proglašen je Almir Aganović iz Odbojkaškog kluba Kakanj. Specijalna nagrada za životno djelo pripala je Enveru Bektaševiću Begi, fudbaleru Rudara iz perioda kada je ovaj klub igrao u Drugoj saveznoj ligi Jugoslavije, sedamdesetih godina prošlog vijeka. Najbolji sportista invalidskom sportu Samir Mehinović (OKI „Kakanj 92“ Kakanj). Posebna nagrada za podstrek u radu za osobe sa invaliditetom dodjeljena je Maliku Brkiću. (OKI „Kakanj 92“ Kakanj) Posebna nagrada za podstrek u radu za osobe sa invaliditetom Elvedinu Beganović u (OKI „Kakanj 92“ Kakanj).

Specijalno priznanje za doprinos u sportu dodjeljeno je Midhatu Hodžiću, čovjeku koji je skoro cijeli sportski aktivitet posvetio košarci, a stručno i provesionalno kao pravnik angažovan je i u organima niogometnih saveza Federacije i Zeničko-dobojskog kantona.

Najbolji sportski radnik je Nermin Begić. Od 1996. godine nekoliko takmičarskih sezona vodi mušku ekipu Odbojkaškog kluba Kakanj, sa kojom osvoja i titulu prvaka BiH. Vodio je i reprezentativne selekcije BiH. 2002. godine osnovao je Odbojkašku akademiju Kakanj, sa kojom tokom 11 godina ostvaruje odlične rezultate na Omladinskim ženskim i muškim Prvenstvima u BiH. Odbojkaška akademija iznjedrila je brojne talente koji su igrali i danas igraju u ženskom i muškom odbojkaškom klubu Kakanj. Neki od njih igrali su i u reprezentativnim selekcijama BiH. 2016 godine formira Ženski odbojkaški klub ¨Arabi¨.

Specijalno priznanje za najperspektinijeg mladog trenera dodjeljeno je Benjamin Šabić, tzreneru u Košarkaškom klubu Kakanj, koji se maksimalno posvećuje ovom pozivu, učeći uz zlatnog selektroa Josipa Pandžu.

Najbolji junior je Zlatan Tepić iz Košarkaškog kluba „Kakanj“, a najbolja juniorka je Emra Helja iz Taekwondo klub „NUR“ Kakanj.

Najuspješnija sportska organizacija je Kuglaški klub Rudar Kakanj. Najuspješnija juniorska sportska organizacija su juniori Fudbalskog kluba Rudar Kakanj.

Specijalna priznanja za razvoj sporta, postignute rezultate

Specijalno priznanja za razvoj sporta pripalo je Javnoj ustanovi Kulturno sportski centar Kakanj. Potpuno zasluženo, za sve ono što se organizira i unaprejeđuje i među rekreativcima i među profesionalcima.

Specijalno priznanje za doprinos afirmaciji grada Kaknja kroz sport dodjeljeno je Emiru Hadžiću. Danas sportskom menadžeru, a nekada uspješnom fudbaleru internacionalcu koji je ponikao u redovima kakanjskog Rudara.

Nagrada za doprinos razvoju sporta kroz medije Nezavisnoj televiziji IC Kakanj, za emisiju IC sport koju uređuje i vodi Dženan Hasagić.

Dvije nagrade su dodjeljene za Sportski događaj godine. To su rukometna utakmica za ulazak u Premijer ligu BiH između Kaknja i Gračanice i organizacija Kvalifikacija za europsko prvenstvo U-17 u nogometu – djevojke, a koje se odvijalo na terenima Fudbalskog kluba Mladost u Doboju.

 

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u