KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

IZBORI-Poznati prvi rezultati o izlaznosti

17.02.2019. - Do 11,00 sati u Kaknju je na izbore izašlo 3.583 birača ili 10, 53 odsto. Prema nekim općim ocjenama to je broj koji se i očekivao

kaspernevalidnaEdin Kasper, predsjednik Općinske izborne komisije kaže da do 11,00 sati nije bilo prijava neregularnosti niti incidenata bilo koje vrste:

- Na izbore je do 11:00 sati izašlo 3.583 birača ili 10,53 odsto. Izborni proces se odvija u skladu sa pravilima. Nema prijava neregularnosti. Na svim biračkim mjestima sve potrebne radnje su odrađene u skladu sa pravilima i termin planom. Tokom izborne šutnje, Komisija također nije dobila prijave o nerugularnostima, a naredni podaci o izlaznosti biće saopšteni oko 16,00 sati, rekao je Kasper.

Kakanjci novog načelnika Općine biraju između četiri kandidata: Eldina Mijoč (SDP) Aldina Šljivo (SDA), i Ivice Petrovića (HDZ) i nezavisnog kandidata Hamze Begića.
Birači u Kaknju se izjašnjavaju na 59 redovnih i jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim biračkim listićima. Pored toga rade i tri mobilna tima.

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19:00 sati kada prestaje i izborna šutnja. Mogu ostati otvorena samo ona biračka mjesta na kojima pristigli birači nisu obavili glasanje do 19:00 sati. Prvi preliminarni rezultati biće objavljeni večeras oko 22:30 sati na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Pored izbora za načelnika Općine Kakanj danas se održavaju prijevremeni izbori i za za gradonačelnika Grada Doboj, gradonačelnika Grada Trebinje, načelnika Općine Bosansko Grahovo, načelnika Općine Bosanski Petrovac, načelnika Općine Bužim, načelnika Općine Domaljevac-Šamac, načelnika Općine Drvar i načelnika Općine Ribnik. Na glasačkim listićima na prijevremenim izborima za načelnike/gradonačlenike devet općina/gradova nalaze se imena 30 kandidata.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u