KakanjLive | Srijeda, 08.07.2020. godine

Izetbegović u Kaknju-Nazavisnost je dokaz vlastite samobitnosti

27.02.2019. - Bakir Izetbegović je povodom Dana nezavisnosti, Kakanjkama i Kaknjcima govorio o nezavisnosti BiH i državotvornoj svijesti

U velikoj Sali Kulturno sportskog centra Kakanj, uoči Dna nezavisnosti BiH održana je tribina na kojoj je gostovao predsjednik SDA BiH i bivši član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Tribinu je organizovala Asocijacija mladih SDA Kakanj , a tema o kojoj je nadahnuto i spontano govorio Izetbegović, bila je: Nezavisnost BiH i državotvorna svijest.

Tribinu je otvorio Sadan Sikira, predsjednik Asocijacije mladih SDA Kakanj. Prisutnima su se obratili i načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjednik Općinske organizacvije SDA Kakanj, Sejad Zaimović, i premijer Ze-do Kantona Miralem Galijašević. Svi su čestitali Dan nezavisnosti BiH i osvrnuli se na rezultate prijevremenih lokalnih izbora za načelnika Općine Kakanj, na kojima je, između tri kandidata, pobjedio Aldin Šljivo.

- Pobjeda načelnika Šljive nije pobjeda samo za Kakanj već i za cijelu SDA i za cijelu BiH. Ono što je radio prethodni načelnik Nermin Mandra, mi smo obećali narodu da će raditi i ovaj načelnik. Narod nam vjeruje, zna da ne lažemo, zato nam daje glas i pobjedu, rekao je između ostaloga, Zaimović.

Predsjednik SDA BiH, Bakir Izetbegović izrazio je zahvalnost za poziv, čestitao načelniku Šljivi na izbornoj pobjedi. Čestitao je i predsjedniku OO SDA Kakanj Sejadu Zaimoviću i zastupniku u državnom parlamentu Nerminu Mandri, rekavši da su oni trasirali tu pobjedu. Zatim je mirno, dostojanstveno, spontano i na trenutke dosta emotivno govorio o Bosni i Hercegovini.

- Dan nezavisnosti svake zemlje, pa i Bosne i Hercegovine je najvažniji datum u njenoj istoriji. Samostalnost, suverenitet, sloboda, dignitet, identitet, sve su to najvažniji elementi kojima se jedna nacija diči. Dan nezavisnosti je dan kada ste ovladali vlastitom sudbinom, to je dokaz snage, dokaz vlastite samobitnosti, rekao je Izetbegović otvarajući priču o višestoljetnoj Bosni i narodima koji u njoj žive.

 

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u