KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Izjave sa pobjedničke proslave u prostorijama SDA Kakanj

17.02.2019. - Poslije prikupljenih podataka sa terena, nakon pobjedničkog vatrometa, pred više stotina aktivista, članova i simpatizera javnosti su se obratili načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, predsjednik OO SDA Kakanj, Sejad Zaimović i predsjednik OS Stranke za BiH Rešad Merdić

Tačno u 20 sati i 15 minuta predsjednik Općinske organizacije SDA Kakanj, Sejad Zaimović, obratio se velikom broju članova SDA i predstavnicima medija, zvanično saopštavajući da je Aldin Šljivo, kandidat za općinskog načelnika kojeg podržava i Stranka za BiH pobjedio fantastičnim rezultatom, onako kako se to i očekivalo, a zatim je rekao:

sejadgovoriZaimović: Ovo je pobjeda Kakanjki i Kakanjaca

- Prvo čestitam građankama i građanima Kaknja. Ovo je vaša pobjeda. Ovo je pobjeda Kaknja. Pobjeda Kakanjaca i Kakanjki. Znači, na drugoj strani su govorili devet stranaka!? Nema tih stranaka. Narod pobjeđuje. Sada se vidi uz koga je narod, uz čiji program i uz čijeg kandidata. Građani Kaknja su u velikom broju izašli na ove izbore pokazali su pravu svijest i prepoznali su rad i ono što se uradilo u posljednjih šest godina. Pokazali su da nam vjeruju. Vjerovali su nam i prije šest godina i prije dvije godine i prije četiri mjeseca. Vjeruju nam i danas. Mi ne lažemo.Ne pričamo prazne priče.Mi kažemo šta smo uradili i šta ćemo uraditi. Hvala svima koji su danas izašli na izbore.Hvala svima koji su glasali za našeg kandidata.Hvala svim aktivistima i svima koji su učestvovali u ovome. Hvala našim mladim članovima, predsjednicima mjesnih odbora, hvala članovima i simpatizerima SDA i Stranke za BiH. I ponovo hvala građanima i građankama Kaknja. Čestitam našem načelniku. Želim da ovo ne shvati kao dar, kao nešto što je bjanko dato. Narod je to dao zahvaljujući povjerenju koje smo stekli, završio je Zaimović izražavajući uvjerenje da će Aldin Šljivo ispuniti očekivanja i Stranke i građana.

resadgovoriMerdić: Na današnjem ispitu mi smo dobili prolaznu ocjenu za dosadašnji rad

U ime Općinskog savjeta Stranke za BiH, povodom izborne pobjede Aldina Šljive, Rešad Merdić je rekao:
- Zahvaljujem se građanima na ovom ispitu kojeg smo imali danas. Stranka za BiH i SDA su danas imale ispit kojeg su položile.Mi smo danas ocjenjeni za naš rad, a dobili smo povjerenje i za budući rad.

aldingovoriŠljivo:Nismo nastupali euforično i već od jutra nastavljamo rad na razvoju Kaknja

Nakon što su svoja obraćanja završili Zaimović i Merdić, i načelnik Općine Kakanj, Aldin Šljivo se zahvalio građanima Kaknja, naglašavajući da je njegova obaveza da bude načelnik svih Kakanjki i Kakanjaca:
- Zahvaljujem se svima vama koji ste ukazali povjerenje Stranci demokratske akcije i našem političkom partneru Stranci za BiH. Mi ćemo, svakako, opravdati povjerenje koje nam je ukazano. Ovo je pobjeda i znam da želite slaviti. I treba. Ova pobjeda nosi odgovornost i mi ćemo je preuzeti. Tokom izborne kampanje nismo nastupali euforično. Večeras ćemo se radovati, a već od jutra raditi i nastaviti razvoj Kaknja. Poruka za one koji nisu glasali za nas je da ću biti načelnik za sve građane Kaknja. Radit ćemo toliko dobro da će na narednim izborima i oni što ovoga puta nisu glasali za nas, odlučiti da nam daju glas, završio je Šljivo.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u