KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Izložba o kakanjskoj košarci

12.11.2018. - Zanimljivi predmeti i dokumenti vezani za razvoj košarke u Kaknju, od 1950. godine pa sve do danas mogli su se vidjeti na izložbi koju je priredio Muzej Kaknja

U nedjelju, pred početak prvenstvene utakmica KK Kakanj-OKK Spars, u kultnom školskom centru Europa otvorena je muzejska izložba “Trofeji KK Kakanj” koja govori i opisuje historijski razvoj ovog kluba.

Izložbu je otvorio aktuelni predsjednik kluba Nedžad Rožajac, a prisutnima se obratio direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo koji je govorio o sadržaju izložbe osvrnuvši se na kratak pregled razvoja košarkaškog sporta u Kaknju. Govorio je o pojavljivanja prve košarkaške lopte, polovinom prošlog stoljeća, preko osnivanja prvih košarkaških klubova: 1976. “Srednoškolac”, i 1979. “Termoelektrana”, pa do formiranja sadašnjeg kluba KK “Kakanj”.
Na svečanom otvorenju iskorištena je prilika da se uruče skromna priznanja za osobe koje su najviše doprinijele kreiranju ove izložbe. Priznanja je uručio direktor Aldin Šljivo i to gospodinu Mevludinu Delibašiću dugogodišnjem predsjedniku Kluba. Priznanje je uručeno i gospodinu Samiru Lušiji dugogodišnjem igraču KK “Termoelektrana” i dugogodišnjem sekretaru KK “Kakanj” te Ademu Lujnoviću, koji je jedan od veterana KK Termoelektrana, a za doprinos pri kreiranju izložbe.
Direktor Šljivo je u ime svih sportskih klubova u Kaknju iskoristio priliku i javno se zahvalio načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri koji je dolaskom na vlast 2012. godine inicirao i sve vrijeme davao veliku podršku svim sportskim kolektivima u gradu, kako finansijsku tako i moralnu, što je uticalo da se postižu zavidni rezultati na polju sporta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u