KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Kakanjci drugoplasirani na Ramskom polumaratonu

04.09.2018. - Kakanjski rekreativci su svome učešću na Prvom ramskom polumaratonu dali i humanitarnu notu te sa građanima koji su ih podržali prikupili više od dvije hiljade maraka za komplete udžbenika učenicima u stanju socijalne potrebe

maratoncirekreativci

U nedjelju 02.09.2018. godine, na polumaratonu koji se održao na Ramskom jezeru, nastupila je i ekipa pod nazivom “Kakanjski rekreativci”, te je sa vremenom 1.35.40 osvojila 2. mjesto.

Za ekipu Kakanjskih rekreativaca nastupili su: Esmin Brodlija, Armin Husika te Eldin Omeragić. Ramski polumaraton je trka koja posjeduje AIMS certifikat, što znači da je međunarodno priznata te se njeni rezultati mogu računati u nacionalne, kontinentalne te svjetske rekorde.

Svoje rekreativno trčanje, ova skupina odlučila je posvetiti humanitarnom radu, te su ovu priliku iskoristili za humanitarnu akciju “Trka za prvačiće”, gdje su odlučili pomoći pri kupovini setova udžbenika za prvačiće koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica u našoj Opštini. Akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana, te kako su nam rekli predstavici ove ekipe, prikupljeno je 2.110,87 KM, što će biti dostatno za kupovinu oko 40. setova udžbenika za prvačiće.

Kako sami ističu, već su u kontaktu sa školama na području naše opštine, kako bi setovi udžbenika završili na pravim adresama, te se još jednom zahvaljuju svima onima koji su se, u “Gradu dobrih ljudi” odazvali na ovu akciju. Ekipa maratonaca-rekreativaca najavljuje da će nastaviti sa ovim zdravim, sportskim humanitarnim radom.

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u