KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Kakanjski agro proizvođači na sajmu u Zenici

13.10.2018. - Svoje proizvode predstavili i Kakanjci, Općini Kakanj dodijeljena zahvalnica

poljozenica
Na Sajmu organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva “Open's-Zenica 2018” koji se u periodu 11-13.oktobar 2018.godine održava u Zenici predstavili su se i kakanjski poljoprivredni proizvođači.

Uz pomoć Općine Kakanj i Saveza poljoprivrednih udruženja “KAP” Kakanj, svoje proizvode u Zenici su predstavili:“BIO-GRIN”, Faruk Čobo (proizvodnja i pakovanje ljekovitog bilja),Obrt ”Balkan”, Sabina Akbar (proizvodnja i pakovanje tahanhalve i drugih slatkiša),, Bahrija Kubat (proizvodnja nakita i drugih ukrasnih predmeta), Samostalni poljoprivrednik Ferida Marušić (proizvodnja povrća), Kemal Delibašić (OPZ “KABOS 387” Kakanj, prerađevine od voća, prezentacija zadruge i otkup poljoprivrednih proizvoda), Akbar Sumeja (proizvodnja kolača i drugih slatkiša), Hafneza Delibašić (Udruženje “Voćar” Kakanj), Muvedin Vehab (Udruženje pčelara “Bagrem” Kakanj), Mirsad Podojak (mehlemi, kreme i dr), Mujo Bundić (stari zanati), Ibro Pehiljagić (proizvodnja voća).

Učešće kakanjskih izlagača u Zenici Općina Kakanj je pomogla na način da je platila kotizaciju za učešće, te da sufinansira prijevoz do Zenice za tri dana trajanja sajma.
Od strane organizatora i izlagača iz drugih općina, Kakanj je dobio pozitivne kritike jer je jedna od rijetkih općina koje organizirano podržava svoje izlagače. U tom smislu Općini Kakanj je dodijeljena i zahvalnica.
Organizator sajma je Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u