KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Kakanjski karatisti osvojili 36 medalja u Zenici

19.11.2017. - Kakanjska sekcija karate kluba ''Rei'' je na trećem Shotokan kupu u Zenici osvojila 36 medalja. Mlada Laida Ganibegovič je proglašena najboljom takmičarkom turnira osvojivši dvije zlatne medalje.

U organizaciji karate kluba ''Rei'' u nedjelju 19. novembra 2017. godine u Sali prve zeničke gimnazije održan je Treći Shotokan Kup Zenica na kojem je učešće uzelo šedam klubova sa 220 takmičara.

Pored domaćina turnira, karate kluba ''Rei'' učešće na turniru uzeli su i takmičari ''Sochin'' iz Banje Vrućice, ''Bunkai'' iz Banja Luke, ''Sensei Karate'' iz Nove Topole, ''Mrkonjić'' iz Mrkonjić Grada, ''Fudoshin'' iz Mostara i ''Staparski Vitezovi iz Srbca.

Nakon uvodnog pozdrava i riječi dobrodošlice trenera i organizatora turnira Eldina Džulića turnir je otvorio Edhem Fejzić, veliki prijatelj kluba ''Rei'' i inače sporta u ZDK.

Nakon šestosatnog takmičenja proglašeni su i pobjednici turnira, a najviše medalja je osvojio domaćin turnira, klub ''Rei'', ali su domaćini bili izuzeti iz proglašenja najboljih klubova, pa je prvo mjesto pripalo banjalučkom ''Bunkai'' klubu, drugo mjesto je zauzelo klub ''Sochin'', a treće KBS ''Stari Grad'' Mostar.

Laida

Mlada Laida Ganibegović najbolja takmičarka turnira u Zenici

Najuspješniji takmičar turnira je bio Anes Karić iz kluba ''Rei'' sa tri zlatne medalje, kate, borba i tim borbe, dok je Kakanjka Laida Ganibegović proglašena najboljom takmičarkom turnira sa dvije zlatne medalje, borbe i kate.

Kakanjska sekcija kluba ''Rei'' osvojila je 36 medalja na ovom turniru, sedam zlatnih, devet srebrenih i 20 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su: Laida Ganibegović (borbe i kate), Skopljak Anela (kate), Berbić Erna (kate), Habibović Emina (borbe tim), Skeleđija Amina (borbe i borbe tim) i Jašarević Dženeta (kate).

Srebro su osvojili: Odobašić Mirnes (borbe tim), Ilhan Neimarlija (kate i borbe), Murtić Mirza (borbe tim), Tukić Lamija (borbe), Husejdić Amra (kate), Sikira Ajdin (kate), Odobašić Ajša (kate), Čaluk Amera (kate) i Velispahić Našid (kate i borba tim),

Bronzu su osvojili: Odobašć Mirnes (kate), Berbić Erna (borbe), Habibović Emina (kate), Skeleđija Emina (kate), Murtić Mirza (borbe), Tukić Lamija (kate), Tukić Zijad (kate i borbe), Odobašić Bilal (kate), Hrusto Nedžad (kate), Zahirović Harun (kate), Čišija Armin (kate), Sikira Ahmed (kate), Smolo Adnan (kate), Halilović Rijad (kate), Sikira Emrah (kate), Čaluk Hana (kate), Amidžić Rijad (kate), Ajanović Anel (kate) i Velispahić Našid (borbe).

-Želio bih prije svega da se zahvalim mojim prijateljima i velikim prijateljima kluba i sporta, hafizu Halidu Ibrahimagiću, Alisi Karić, Ensemu Šabanoviću i Edhemu Fejzoviću koji su pomogli organizaciju ovog turnira. Bez njih ovo ne bi bilo moguće, budući da nismo imali sponzora. Čestitam svim takmičarima na osvojenim medaljama i peharima, a posebne čestitke idu Laidi i Anesu za velikiu uspjeh na ovom turniru. Ovom prilikom želim da najavim da ćemo naredne odine organizovati još masovniji turnir, jer ova djeca i ljudi koji vole ovaj sport to zaslužuju, rekao je Eldin Džulić, trener karate kluba ''Rei'' i organizator turnira za KakanjLive.

Iz karate kluba ''Rei'' najavljuju već pripreme za polaganje za nova zvanja narednog mjeseca u Zenici i Kaknju.

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u