KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Kantonalni skijaški Kup na Ponijerima

02.03.2018. - “Ponijeri Kup 2018”: Na Ponijerima upriličeno ozračje sa prizvucima vremena kada se navijalo povicima “Volimo Jureka više od bureka

ponijerikup
Društvo pedagoga tjelesne kulture Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, uz podršku Općine Kakanj, organiziralo je danas na Ponijerima takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Kaknja u skijanju. Na takmičenju je učestvovalo više od 100 skijaša iz ukupno 62 osnovne i srednje škole iz Kaknja, Visokog i iz Zenice, a takmičilo se i desetak studenata, te drugih učesnika.

Ovo takmičenje koje nosi naziv “Ponijeri Kup 2018” je i kantonalnog karaktera obzirom da su učestvovali i skijaši iz drugih gradova ZDK.

“Lijepo je zaista vidjeti mlade ljude na Ponijerima kako u čarobnom zimskom ambijentu i na čistom zraku kakanjske vazdušne banje i ski-centra odmjeravaju svoje skijaško umijeće sa svojim vršnjacima”, rekao je načelnik Nermin Mandra.

Nikad se ne zna, možda ovakva takmičenja vremenom iznjedre nekog novog, budućeg uspješnog skijaša poput Bojana Križaja ili Alberta Tombe i drugih legendarnih skijaša koje pamtimo. Uglavnom, na Ponijerima danas opće ozračje ima prizvuke vremena kada se navijalo povicima “Volimo Jureka više od bureka”.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u