KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Karate klub Rei, ratnici velikog srca

17.10.2017. - Predstavljamo vam karate klub ''Rei'' koji djeluje na području općina Kakanj, Zavidovići i Grada Zenice. Rei je jedan od najuspješnih ''borilačkih'' kolektiva zeničko-dobojskog kantona i danas broji oko 220 aktivnih takmičara raspoređenih u nekoliko sekcija. Pokretačka snaga ovog kluba je sensei Eldin Džulić – crni pojas 5.dan

Prije nekoliko dana boravili smo na treningu karate kluba ''Rei'' u sekciji Kakanj koja se vrijedno priprema za nastup na turniru u Banja Luci. Na ovom turniru u nedjelju 22. oktobra 2017. godine nastupit će 60 ratnika karate kluba ''Rei''.

''Rei'' je osnovan 20. aprila 2012. godine i u samim počecima imao je 10 učenika, odnosno takmičara, dok sada ima oko 220 aktivnih takmičara u više sekcija u Kaknju, Zenici i Zavidovićima.
Od svog postanka do danas nastupao je na mnogim turnirima širom BiH, te na međunarodnim turnirima u Sloveniji, Crnoj Gori, Srbiji, Latviji, Poljskoj, Češkoj i Italiji.
Ovaj relativno mladi klub se može pohvaliti i medaljama sa evropskih i svjestkih smotri u ovom sportu. Rei ima osam medalja sa Svjetskih prvenstva, tri zlatne i pet bronzanih, dok su karatisti ovog kluba osvojili jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Eldin Dzulic

Sensei Eldin Džulić uživa u radu sa mladima

Treneri u klubu su: Sensei Eldin Džulić – crni pojas 5. Dan, Anes Karić – crni pojas 2. Dan (trener u sekciji Putovići), Sadin Avdić – crni pojas 1. Dan (trener u sekciji u Zavidovićima), Amar Skomorac – crni pojas 1. Dan (trener u sekciji Gradišće), Erna Berbić – crni pojas 1. Dan (trener u sekciji Brežani) i Mirnes Odobašić – crni pojas 1.Dan (Trener u sekciji Kujavče).
Među takmičarima ovog karate kluba ima i onih koji su najuspješniji sportisti Grada Zenice i Kaknja, odnosno ZDK. Trener Džulić posebno ističe zalaganje nekoliko članova, a to su: Amar Skomorac, Anes Karić, Laida Ganibegović, Aldin Omeragić, Senijad Šabić, Harun Ahmić, Harun Džulabić, Sara Škoro, Ajla Mehuljić, Anis Karić, Sumeja Šabanović, Amer Šabanović, Ilhan Neimarlija i Emina Skeleđija.

Klub je do sada organizovao tri klupska i dva otvorena prvenstva, te četiri karate seminara pod vodstvom uvaženog profesora Shihan Evner Cakiqi – crni pojas 8. Dan.
Ovaj uspješni karate klub nažalost još uvijek nema sponzora i većinu svojih putovanja van granica BiH finansira iz vlastitih sredstava ili ista finansiraju roditelji djece.

Laida Ganibegovic

Laida Ganibegović – takmičarka koja u klubu trenira već pet godina

Mlada Kakanjka, Laida Ganibegović u ovom klubu trenira od njegovog osnivanja. Do sada je osvojila preko 50 medalja i tri pehara za najbolju takmičarku. Dobitnica je i priznanja za mladu sportsku nadu Kaknja za rezultate u 2015. godini. Ova djevočica ima ogroman potencijal. Na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj osvojila je bronzu u kazama, dok je na posljednjem većem takmičenju svog kluba u Crnoj Gori osvojila zlato u katama i borbama, a klub ''Rei'' je na ovom međunarodnom takmičenju bio najuspješniji klub.

Sekcija karate kluba ''Rei'' u Kaknju je otvorena za nove članove

Sekcija ovog karate kluba u Kaknju djeluje u prostorijama ''Karitasa'',a treninzi i upis novih članova vrši se subotom i nedjeljom u termin od 10 – 11:30 h kada traju i treninzi kakanjske sekcije. Iz ovog kluba pozivaju sve dječake i djevojčice da im se priduže i da zajedno treniraju ovu plemenitu vještinu.

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u