KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Koncert za grad koji volim

21.07.2018. - Najava za još jednu koncertnu noć u sklopu KD 2018: „Kakanjski bendovi“ – Koncert za grad koji volim

domacibemdovi

Obavještavamo građane da će se u okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“ održati tradicionalni koncert pod nazivom „Kakanjski bendovi – Za grad koji volim“ gdje svake godine nastupaju naši talentovani Kakanjci. Koncert će biti upriličen na Main stage-u u srijedu 01.08.2017. godine sa početkom u 21:00 sat. Ova noć rezervisana je za mlade kakanjske zvijezde a u nastavku pogledajte ko će se predstaviti publici.

Heaven bend osnovan je prije osam godina. Trenutna postava djeluje već zadnje dvije godine. Zanimljivo je da su muzičari iz tri grada – Sarajevo, Kakanj i Visoko. Vedran Tomičić – vokal i gitara, Emir Lihić – bas gitara, Enes Fazlić – klavijature, Dino Ljuca – bubnjevi.

Obećali su lud i nezaboravan provod uz hitove Dine Merlina, Zdravka Čolića, Tropico benda uz mix bonus i mnoge druge pjesme u kojima se svako može pronaći i uživati.

AlterVal Band je dio muzičke skupine AlterVal-a i postoji od 2015. godine od kada je zabilježio značajan broj nastupa na području općine Kakanj. Ova postava sačinjavala je i orkestar Udruženja Slovenaca „Jožef Špringer“ iz Kaknja, a već četiri godine predstavljaju Kakanj i BiH na sretanju Slovenaca iz cijelog svijeta („Dobrodošli doma“).
AlterVal:
Pjevač – Boris Batljan
Gitara – Perica Ramljak
Bas gitara – Marko Aždajić
Bubnjevi – Toni Ramljak
Klavijatura – Eldar Alajbegović
Truba – Benjamin Drijenčić
Truba – Alen Drijenčić
Saxofon – Nedžmin Čeliković

Moramo spomenuti da su u posljednje vrijeme veoma interesatan bend koji zna da napravi odličnu atmosferu na različitim dešavanjima. Obećali su veoma veselu noć i dobru žurku uz raznosvrstan repertoar.

Svakako da će ovu noć uljepšati i najmlađi učesnik KD, ima 12 godina i dolazi iz Kaknja, a zove se Adi Begić. Voli da sluša grupu Miligram, i oni su mu muzički uzor! Kaže da voli muziku i pjevanje, a u školi je odličan đak. Mladi Kakanjac, četrnaestogodišnjak Adi Begić plasirao se u finale muzičkog takmičenja Grand produkcije “Neki novi klinci”. Adi je još jednom pokazao kako je Kakanj rasadnik muzičkih talenata koji su ostvarivali pobjede na domaćim i regionalnim takmičenjima. Ipak, Adi je nešto drugačiji. Danas, kada muzičko tržište teži ka narodnoj muzici i turbofolku, te ostalim surogatima novokomponovanih ritmova, Adi bira rock žanr.

Pjevam tihe balade kao i brže rock pjesme naših najpopularnijih grupa. Muzički uzori su mi: Alen Islamović, Toni Janković, Mladen Vojičić Tifa, Željko Bebek…”, kaže Adi i poziva građane Kaknja da dođu na ovaj nezaboravni koncert.

Vjerujemo da će se pomenuti bendovi i Adi prikazati u najboljem svjetlu i prisutne goste oduševiti i zabaviti.

Ulaz je slobodan. Svi ste pozvani.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u