KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Krnjić i Neimarlija osvojili zlato u Zenici

17.04.2017. - Ahmed Krnjić je na državnom prvenstvu u Zenici osvojio novo zlato u kategoriji low kick do 91 kg, a Irfan Neimarlija zlato u kick lightu do 79 kg

 

U organizaciji kickboxing kluba ''Isak''' u Sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici u subotu 15. aprila je održan drugi dio državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u low kicku i kick light kategorijama. Ovu sjajnu manifestaciju posmatrao je veliki broj ljudi, a organizacija turnira je protekla na vrhunskom nivou. Učešće na turniru su uzela 34 kluba sa 198 takmičara.

Kakanjac Ahmed Krnjić koji nastupa za zenički klub ''Isak'' je ponovo osvojio zlatnu medalju. Ahmed je nastupao u kategoriji low kick do 91 kg. U prvom meču Krnjić je savladao višestrukog prvaka BiH, iskusnog borca iz Čapljine Petra Mrvalja rezultatom 3:0, dok je u finalnom meču prekidom u drugoj rundi savladao Tuzlaka Nedžada Hodžića. Naš bokser je na kraju turnira dobio i pehar budući da je proglašen i za najboljeg takmičara.

Ahmed Krnjić

Osvojivši ozlato u seniorskoj konkurenciji Ahmed je proglašen i za najboljeg takmičara turnira

-Imao sam odličnu pripremu za nastup u Zenici. Zahvalio bih se mojim kolegama u klubu, mojim trenerima, a naravno i našim sponzorima, rekao je skromno u izjavi za KakanjLive Ahmed Krnjić.

Podsjećamo Ahmed ima sjajan niz u ovoj sezoni. Nakon pobjede na Grand Prixu u februaru, osvojio je i prvo mjesto na K1 državnom prvenstvu u martu, a sada i zlato u disciplini low kick. Za Ahmeda nema odmora jer za dvadesetak dana (prvi vikend u maju) slijedi Balkanski kup u Tešnju, a ovaj turnir će našem borcu poslužiti kao odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Brazilu, a Ahmed se nada kako će u svoj Kakanj i Bosnu i Hercegovinu donijeti novu medalju.

Neimarlija

Irfan Neimarlija (desno) zajedno sa trenerom Nerdinom Fejzovićem

Učešće na turniru u Zenici uzeli su i članovi kakanjskog kickboxing kluba Warrior. Irfan Neimarlija je osvojio zlato u disciplini kick light do 79 kg, dok je Kenan Smaka bio bronzani u kategoriji starijih kadeta do 37 kg. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u