KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Kuglanje: Drugi domaći poraz Rudara

23.11.2015. - Nakon tri vezane pobjede, koje su doprinjele da Rudar bude lider premijerligaške tabele, došao je drugi ovosezonski poraz i to ponovo na domaćem terenu, što su iskoristili kuglaši Knin Revite koji su preuzeli vodeću poziciju

kuglasi_kakanj

Ovaj put od Rudara je bila uspješnija ekipa Međugorja, koja redovno protiv Rudara ima svoje najbolje izdanje. U prvoj izmjeni za Rudar su igrali Eldar Turudija i Dinko Dundić, protiv Petrica i Galića. U veoma izjednačenoj igri, Galić je bio uspješniji od Dundića, dok je Turudija bio bolji od Petrica, tako da je rezultat glasio 1:1 i plus 4 čunja za Rudar.

U drugoj izmjeni za Rudar su igrali Nermin Hrustemović iVedad Karzić, dok su na drugoj strani igrali Volarić i Mišetić. Gosti su u ovim duelima bili uspješniji, tako da je trener Rudara zamijenio Karzića sa Mahirom Safundžijom, međutim, dva poena su ipak pripala gostima.

U posljednju izmjenu se krenulo sa rezultatom 3:1 za Medjugorje i plus 42 čunja. Rudarevci su očekivali preokret jer su na kraju ostali reprezentativci, oporavljeni Muamer Bešić i Amar Alagić protiv iskusnih Malenice i Šarca. Alagić je u veoma tijesnom meč bio bolji od Šarca, međutim to nije bilo dovoljno jer povratnik u ekipu Muamer Bešić ( proteklih 15 dana odsustvovao zbog otekline vilice,op.a ), nije uspio da savlada veoma raspoloženog Malenicu.

Konačan rezultat od 6:2 za goste je realan prema prikazanoj igri na kuglaškim stazama. Najbolji pojedinci ovog zanimljivog susreta bili su Galić i Malenice sa po 600 oborenih čunjeva.

Rezultati 7. kola: Rudar - Međugorje 2:6, Knin Revita - Zrinjski (Mo) 6 :2 Zrinjski (Lj) - Sloboda 5:3, Borac - Vogošća 6:2, Hercegovac - Gradiška 1:7 Kozara - Ada NB 4:4.

Tabela 1. Knin Revita 18, 2. Rudar 15, 3. Gradiška 15, 4. Borac 15, 5 .Međugorje 15, 6. Zrinjski (Lj) 13, 7. Sloboda 12, 8. Kozara10, 9. ZrinjskiMo) 6, 10. Ada NB 2, 11. Vogošća 1 i 12 .Hercegovac 1 bod.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u