KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Kultni školski Caffe u novom ruhu

26.09.2016. - Danas je zvanično počeo sa radom renovirani kultni školski Caffe bar “Europa”

Danas je zvanično počeo sa radom renovirani kultni školski Caffe bar “Europa” i to u novom, ljepšem izdanju.

Aldin Šljivo, direktor Kulturno sportskog centra Kakanj, povodom otvaranja renoviranog kafea Europa nam je rekao:

-Kulturno sporstki centar Kakanj pokušava sve prostorije kojima upravlja prilagoditi ugodnijem i funkcionalnijem korištenje od strane naših posjetioca. Kultni školski centar Europa, kako ga od danas nazivamo, je uglavnom centar u kojem se okupljaju sportaši i učenici. Bio nam je cilj da ponovo dovedemo i animiramo djecu i sportiste da dođu ovdje, kako bi prostor služio namjeni. Što se tiče finansija, prvo smo u januaru napravili projekat sa nekim značajnijim radovima, međutim finansijski potencijal Ustanove nije omogućavao njegovu izvedbu. Odlučili smo se za drugu jeftiniju varijantu i eto vidite da izgleda toplije, otvorenije, ima dušu. Nismo uložili velika sredstva, a mislim da smo postigli cilj. Može se zaključiti da smo u odnosu na uložena sredstva kroz upotrebnu vrijednost dobili više od njihovog iznosa.

aldin_europaAldin Šljivo, direktro KSC Kakanj

Goste koji su nas danas posjetili kultni školski Caffe bar “Europa”počašćeni su kafom i mineralnom vodom te su besplatno na raspolaganju bile i sve igre na aparatima poput bilijara i mini nogomet.

Gostima koji su došli vidjeti kako izgleda novi ambijent u Europi, pridružili su se i ministri u Vladi Zeničko dobojskog kantona: Mirnes Bašić i Mensur Sinanović, sa načelnikom Općine Kakanj.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u