KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Medalje za RVI sportiste

27.03.2017. - Dva srebra na Dvadesetom kantonalnom prvenstvu u streljaštvu

plasto_heljaNermin Plasto i Ekredin Helja

Nakon što su odbojkaši invalidskog odbojkaškog kluba Kakanj 92 u derbiju Prve lige u sjedećoj odbojci, ostvarili pobjedu nad komšijama iz Zenice, ekipom IOK Bosna rezultatom 3:2,članovi streljačke sekcije Sportskog društva ratnih vojnih invalida, koji su na nedavno održanom Općinskom takmičenju u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, stekli pravo učešća na Kantonalnom prvenstvu vratili su se sa medeljama.
Ekipu su sačinjavali Mensur i Nermin Plasto u SHO-opštoj kategoriji, Jasmin Haračić, Ekredin Helja, Hajrudin Zekić SH1-donji ekstremiteti. U ukupnom zbiru Kakanjci su bili treći ekipno, ali zbog nedostatka takmičara za kategoriju SH2 "-gornji ekstremiteti nisu mogli ponjeti pokal za treće ekipno,pa je to po poretku pripalo ekipi iz Zavidovića, drugi ekipno su bili strijelci iz Visokog, dok su ekipni prvaci Kantona strijelci iz Maglaja.
U pojedinačnom nastupu srebrenu medalju u kategoriji SHO pripalo je kakanjcu Mensuru Plasti, dok je isto odličje za ekipu SD RVI Kakanj 92 osvojio i Ekredin Helja u kategoriji SH1, što je veliki uspjeh za kakanjske strijelce .Treba istaći da su sa poslijednja dva Kantonalna prvenstva kakanjski strijelci osvojili tri medalja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u