KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Ministar za boračka pitanja ZDK posjetio Kakanj

21.08.2017. - U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre upriličen je prijem za ministra Čolakovića, a tema razgovora bila je aktuelna provedba aktivnosti koje Ministarstvo za boračka pitanja ZDK realizuje na planu samozapošljavanja braniteljskih populacija

čolkakanj2108

Foto/arhiv:  Ministar Čolaković sa generalom Sakibom Mahmuljinom i načelnikom Kaknja Nerminom Mandom, zabilježeno u Kaknju 1.decembra 2016.godine na obilježavanju 1.decembra-dana Trećeg korpusa Armije R BiH

U posjeti Kaknju danas je boravio Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja ZDK. Prijem za ministra Čolakovića upriličen je u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Jedna od tema razgovora u uredu načelnika bila je aktuelna provedba aktivnosti koje Ministarstvo za boračka pitanja ZDK realizira na planu samozapošljavanja pripadnika braniteljskih populacija.

Ministar Čolaković veoma predano radi na planu poboljšanja materijalnog statusa svih pripadnika populacije branitelja. O tome ilustrativno govore projekti stipendiranja, nabavke udžbenika, stambenog zbrinjavanja, pomoći za liječenje, projekti zapošljavanja i samozapošljavanja i sl. O tome svjedoče i aktivnosti ministra Čolakovića usmjerene na zaštitu i promociju svijetlih tekovina iz perioda odbrane BiH od agresije, te aktivnosti usmjerene na razvoj i njegovanje kulture sjećanja na period Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina što obuhvata organizaciju i učešće u organizacijskim aktivnostima obilježavanja značajnih datuma, obezbjeđenje novčanih sredstava za izgradnju i rekonstrukciju spomen-obilježja, izradu monografija, muzejskih zbirki.

Ministar Čolaković je osvjedočeni prijatelj Kaknja i rado viđen gost u našem gradu, posebno zbog činjenice da je u proteklom periodu zajedno sa Kakanjcima često učestvovao u obilježavanju značajnih datuma i događaja koji se vežu za učešće kakanjskih brigada u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u