KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Mladost pod imperativom pobjede

19.04.2019. - U 27. kolu Premijer lige BiH Mladost će na domaćem terenu ugostiti Gošk iz Gabele. Tim Elvedina Beganovića je pod imperativom pobjede nakon četiri vezana poraza.

DSC05547

Pobjedom u prošlom kolu nad tuzlanskom Slobodom Gošk je pokazao da će se grčevito boriti za premiejrligaški status u posljednjih sedam utakmica. Na drugoj strani Mladost je pod imperativom pobjede. U posljednja četiri susreta ekipa iz Doboja je upisala četiri poraza i postigla samo jedan gol. Ukoliko sebe ne žele dovesti u neugodnu sutuaciji Dobojani moraju slaviti u subotnjem duelu.

-Gošk je pobjedom nad Slobodom pokazao da se ne predaje i da želi premijerligaški status i naredne sezone. Neugodna su ekipa. Mi ćemo strpljivo igrati i čekati svoje prilike. Nismo u krizi igre, stvaramo brojne prilike, ali jednostavno ne uspijevamo slaviti. Naporno smo radili prethodnih dana i vjerujem da možemo do pobjede. Momci su spremni i pružit će svoj maksimum kako bi konačno obradovali navijače, rekao je trener Mladosti Elvedin Beganović u izjavi za naš portal.

Susret će zbog tri javne opomene propustiti Nana Welbeck, dok su svi ostali momci spremni za ovaj duel.

Susret 27. kola Premijer lige BiH između Mladosti i Goška igra se u Doboju u subotu 20. aprila 2019. godine sa početkom u 17 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Frano Jelić (Široki Brijeg) sa pomoćnicima Damirom Lazićem (Brčko) i Goranom Dujakom (Odžak), dok je ulogu četvrtog sudije dobio Goran Paradžik (Ljubuški). Za delegata susreta imenovan je Radenko Borić (Milići), dok će posmatrač suđenja biti Vlado Liščinski (Prijedor).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u