KakanjLive | Četvrtak, 02.07.2020. godine

Monodrama Robijaš se vraća na scenu

04.02.2019. - Nakon umjetničke stanke monodrama Robijaš gostovanjem u Kaknju vraća se na pozorišne scene

Monodrama “Robijaš”je nastala prije sedam godina u produkciji Centra za kulturu Zavidovići. Prve dvije godine svog postojanja, predstava je doživjela preko 50 igranja širom Bosne i Hercegovine i Švedske. Nakon umjetničke stanke, s radošću možemo reći da se predstava ponovo igra.

robijsiplakat

Monodrama “Robijaš” je priča o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka koji se nalazi u konstantnom sukobu sopstvenih nagona i u sukobu sa zajednicom, koju doživljava kao prijetnju po vlastitu egzistenciju. Predstava nas tjera da preispitamo svoja načela po kojima sudimo o ljudima te da shvatimo, da kao društvo, često moramo “zagrebati ispod površine” prije nego prosudimo.

Robijaš je tekst velikog bosanskohercegovačkog književnika Ahmeda Muradbegovića, a adaptaciju istog te režiju predstave potpisuje Munib Milinkić. Ulogu robijaša u predstavi tumači diplomirani glumac Adem Smailhodžić.

Monodrama “Robijaš” će biti odigrana u velikoj sali Doma kulture u subotu 09.02.2019. godine, sa početkom u 19:00 sati. Ulaz: 7 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u