KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

24.10.2019. - Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja, a Gradska biblioteka će ga obilježiti 24. i 25 oktobra

plakatteksgbkak
Gradska biblioteka Kakanj je i ove godine partner – biblioteka u realizaciji trogodišnjeg LNSS projekta (nositelj Projekta je Tehnološki institut u Limericku, Irska).

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Javne, akademske, školske i specijalne biblioteke te partneri iz Bosne i Hercegovine će 25. oktobra 2019. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje: predstavljanje, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i slično.

Povodom nacionalnog dana svjersnosti o bibliotekama iz Gradske biblioteke Kaknj, organiziraju više programa i saopštavaju:
- Mi znamo da su Gradska biblioteka Kakanj, njezini bibliotečki fondovi, bibliotečka čitaonica i programski sadržaji koje organizira važni našim građankama i građanima. U povodu Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama organiziramo program: „Knjiga u ruci čitača“, 25. oktobara (petak) 2019. godine u 13:30 sati u čitaonici gradske biblioteke Kakanj. Dan ranije 24. oktobra u 8,20 sati organiziramo program u OŠ „ 15. april „ Doboj. Istovremeno koordiniramo aktivnosti sa srednjim šklolama u Kaknju u kojima će se na prvom času u svim odjeljenjima čitati sažetak predavanja Neila Gaimana: Zašto naša budućnost zavisi od biblioteka...

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u