KakanjLive | Subota, 31.10.2020. godine

Nastavlja se saradnja na obrazovanju odraslih

18.03.2017. - Ovo je četvrti ugovor o saradnji potpisan od strane ugovornih strana i, kao i ranijim ugovorima, predviđena je stručna i finansijska podrška DVV International – Ureda u Bosni i Hercegovini

mokantonapotpisSa potpisivanja ugovora

U prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona potpisan je Ugovora o saradnji između Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Instituta za međunarodnu saradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola – DVV International – Ured u Bosni i Hercegovini.

U ime ugovornih strana, Ugovor o saradnji su potpisali Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i dr. sci. Emir Avdagić, direktor DVV International, Ureda u Bosni i Hercegovini.

Ovo je četvrti ugovor o saradnji potpisan od strane ugovornih strana i, kao i ranijim ugovorima, predviđena je stručna i finansijska podrška DVV International – Ureda u Bosni i Hercegovini iskazanim prioritetnim potrebama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona na implementaciji Zakona o obrazovanju odraslih.

Kako su zakoni o obrazovanju odraslih doneseni u više kantona Federacije Bosne i Hercegovine pa je jako bitno da se radi na harmonizaciji propisa, ali i prakse u primjeni propisa, aktivnosti koje finansijski i stručno podržava DVV International – Ured u Bosni i Hercegovini realiziraju se uz učešće predstavnika više kantona (obuka uposlenika nadležnih institucija za izradu i procjenu kurikuluma u obrazovanju odraslih, upoznavanje sa primjerima dobre prakse u zemljama u okruženju vezao za provođenje obrazovanja odraslih i slično).

Njemački savez visokih narodnih škola – DVV International od 2000. godine pruža različite vidove podrške u oblasti obrazovanja odraslih širom Bosne i Hercegovine i kroz različite vidove podrške prisutan je i na području Zeničko-dobojskog kantona kroz podršku Ministarstvu, Pedagoškom zavodu i obrazovnim institucijama,saopšteno je iz Ministarstv za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Zeničko dobojskog kantona.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u