KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Neočekivano teška pobjeda kuglaša Rudara

14.03.2016. - U okviru 19.kola Premijer lige BiH, kuglaši Rudar mnogo teže nego što se očekivalo porazili ekipu Kozare iz Gradiške i osvojili tri važna boda u borbi za vrh tabele

kuglasi_rudara

Iako je igra Rudara zasnovana na ofanzivnoj taktici, gosti su dobro posložili ekipu i meč učinili veoma interesantnim i neizvjesnim do same završnice u kojoj se Rudarevci bolje snašli.. U prvoj izmjeni za Rudar su igrali Hrustemović i Turudija protiv raspoloženih Kecmana i Mandića. Kecman je odigrao iznad svojih mogućnosti i sa 618 oborenih čunjeva bio ubjedljivo najbolji igrač susreta, čime je donio prednost za svoju ekipu , dok je sa druge strane Mandić , uzeo bod Turudiji posljednjom kuglom. Rezultat je bio 2:0 za goste i 46 čunjeva prednosti. U drugoj izmjeni nastupili su Dundić i Karzić protiv Galića i Košpića.I njihovi dvoboji su obilovali preokretima , ali Dundić dolazi do veoma važnog poena za Rudar, dok je Košpić bio bolji od Karzića. Poslije dvije trećine susreta gosti su imali prednost od 1:3 i velikih 73 čunja prednosti. U posljednjoj izmjeni za Rudar su igrali Muamer Bešić i Amar Alagić protiv uvijek motiviranih Aleksića i Lackovića,.

Velika prednost gostiju nije sputavala dvojac Rudara, koji su strpljivom igrom i velikim zalaganjem borili se za svaki čunj, izgarali za svaku kuglu uz veliku podršku iz gledaišta. Kako je vrijeme prolazilo i bivalo sve manje i manje kugli, svi su mislili da gosti nose tri boda u Gradišku.No, raspoloženi dvojac Rudara nije se predavao i u samoj završnici , može se reći posljednjim hicima osigurali pobjedu Rudara sa svega osam čunjeva razlike.

Rudar je ovom pobjedom došao na treću poziciju i ima realne šanse da do kraja prvenstva ostane među vodećom četvorkom i izbori vizu za evropsko natjecanje.

Najbolji igrač susreta bio je Mile Kecman sa 618 oborenih čunjeva, dok je kod Rudara najbolji bio Amar Alagić sa 590 oborenih čunjeva, ali ne treba zanemariti i učinak ostalih pojedinaca koji su doprinijeli ovoj značajnoj pobjedi u borbi za mjesto u svrhu tabele.

REZULTATI 19. Kola: Revita - Međugorje 2:6, Gradiška - Ada NB 2:6, Zrinski(Lj) - Zrinjski (Mo) 3:5, Borac-Sloboda 1:7, Rudar – Kozara 5:3, Hercegovac - Vogošća 3:5.

REDOSLIJED: 1.Revita 48, 2.Sloboda 39, 3.Rudar 36, 4.Borac 36, 5.Međugorje 33,6.Zrinjski (Lj) 31, 7-Gradiška 31, 8.Zrinjski (Mo) 24, 9.Kozara 19, 10.Ada NB 18, 11.Vogošća 11 i Hercegovac 8 bodova.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u