KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Nerdin Fejzović osvojio zlato na Inter-kupu u Prnjavoru

01.10.2017. - Beskompromisni kakanjski borac Nerdin Fejzović osvojio je zlato na internacionalnom turniru ''Prnjavor Open 2017'' savladavši Slavoljuba Budešu u finalu u disciplini K-1 do 71 kg. Na kraju turnira Fejzović je proglašen i najboljim borcem u seniorskoj konkurenciji.

Nerdin Prnjavor

Nerdin Fejzović i njegove kolege iz kluba Titanium - Usora 

Internacionalni Kup ''Prnjavor Open 2017'' okupio je preko 200 takmičara iz pet zemalja u subotu 30. septembra 2017. godine. Organizator takmičenja i ove godine bio je kickboxing klub ''Prnjavor'', a takmičenje je održano u Sportskoj dvborani ''Sloga'' u Prnjavoru.

Kakanjski borac, Nerdin Fejzović je osvojio zlato u disciplini K-1 do 71 kg. Iako se Nerdin trebao boriti u kategoriji do 67 kg, u ovu kategoriju se nije niko prijavio, pa se ovaj beskompromisni fajter odlučio na težu kategoriju u kojoj je došao do zlata. U finalnoj borbi Nerdin je savladao iskusnog Slavoljuba Budešu iz Bijeljine na poene.

-Bio je ovo težak i neizvjestan meč do samog kraja. Pobjedio sam zahvaljujući tome što sam sjajno spreman. Veliko hvala mom treneru Elvedinu Dubravcu bez kojeg bi bilo teško osvojiti ovaj turnir i napravno mojim sponzorima Općini Kakanj i načelniku Nerminu Mandri, kao i caffe Baru Plan koji mi pruža podršku, rekao je Nerdin Fejzović nakon povratka u Kakanj.

Warrior Kakanj

Mladi borci kakanjskog kluba ''Warrior'' u društvu sa Nerdinom Fejzovićem i Adijem Buljinom

Nerdin je i na ovom turniru nastupio za klub Titanium iz Usore. Sjajni Fejzović je na kraju turnira proglašen i najboljim borcem u seniorskoj konkurenciji K-1.
Na turniru u Prnjavoru nastupila su i tri dječaka iz kluba ''Warrior'' Kakanj. Midhat Smaka je osvojio srebro, dok su Kenan Smaka i Ademi Abdulah osvojili bronzu, svi u kick lightu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u