KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Neretva pobjedom u Kaknju izborila viši rang

21.05.2017. - OKI Kakanj je u posljednjem kolu Prve lige BiH u sjedećoj odbojci bio domaćin SDIO Neretvi iz Mostara kioja je pobjedom izborila plasman u Premijer ligu

kakner

OKI Kakanj je u posljednjem kolu Prve lige BiH u sjedećoj odbojci bio domaćin SDIO Neretvi iz Mostara. Ova utakmica je bila pod posebnom lupom jer je ekipi Neretve bio potreban bod kako bi se domogli drugog mjesta i prelaska u viši rang, dok je u Zenici igran gradski derbi između OKI Bosna i KSO Zenica, gdje bi pobjednik tog susreta u slučaju kiksa Neretve bio putnik u viši rang. KSO Zenica je dobila ekipu Bosne 3:1, ali je utakmica u Kaknju završena rezultatom 2:3 za Neretvu koja je izborila plasman u viši rang.

Prvi set kakanjskog susreta počeo je izvrsnim otvaranjem gostiju iz Mostara koji vode sa 0:4, prvi poen kakanjci su izborili pri rezultatu 1;5, da bi se gostima približili kod rezultata 9:11. Do kraja prvog seta gosti su konstantno vodili dva do tri poena razlike sve do rezultata 19:22. Do kraja seta igrači OKI Kaknja 92 uspijevaju osvojiti još dva poena i to je bilo sve. Gosti iz Mostara su dobili ovaj set rezultatom 21:25.

I u drugom setu gosti su poveli 0:1, da bi na prvom tehničkom bilo 8:4 za OKI Kakanj 92. Do poravnanja rezultata došlo je kod rezultata 9:9, a u periodu kada su i jedna i druga ekipa imala svoje periode i bodovne serije kakanjci su poveli sa 16:10. Gosti nisu mogli stizati ovu razliku, tako da je drugi set pripao domaćinu rezultatom 25:19.

U trećem setu nervozu kod domaćih igrača koriste gosti iz Mostara i na otvaranju ovog seta dolaze do prednosti od 2:10. Kod rezultata 3:13 domaći uzimaju tajm-aut i to drugi u ovom setu kako bi prekinuli ovu rezultatsku nadmoć gostiju. Odličnom borbenošću u polju i blokom uspjevaju se vratiti u set, ali prevelika razlika sa početka seta se nije mogla stići i set je završen 18:25 za goste koje im donosi vodstvo u ovom meču od 1:2.

Četvrti set počeo je ujednačenom borbom oba aktera što pokazuju i izjednačenja od 1:1, 2:2, 3:3- da bi se Kakanjci prvi odvojili na rezultat 8:5 i tu prednost sačuvali do 16:10. Mostarci su u ovom setu bili najbliži  kod rezultata 23:21, ali domaći uz puno sreće dobijaju ovaj set sa 25:22 i dolaze do poravnanja u meču na 2:2.

Peti odlučujući set gosti takođe bolje otvaraju i dolaze u vodstvo od 1:4. Domaćini su uspjeli se približiti na 6:8, ali to je bilo sve. Gosti iz Mostara i ovaj set su riješili u svoju korist rezultatom 10:15 i ostvarili pobjedu rezultatom 2:3 u setovima.

- Moji igrači su imali jako teške tri poslijednje utakmice,jer su igrali protiv ekipa koje se bore za drugo mjesto koje takođe vodi u viši rang takmičenja. To su ekipe Brčkog, Zenice i Neretve. Sa posebnom lakoćom i disciplinom smo dobili Brčko rezultatom 3:0, protiv favorizovane Zenice prvi set smo izgubili na razliku 28:26, da smo ga dobili ko zna u kojem smjeru bi otišla utakmica. U Zenici smo dobili treći set i vratili se u igru kod rezultata 2:1, a u četvrtom setu nismo bili diciplinovani, vodili smo bespotrebne dijaloge unutar terena i izgubili. Evo to nam se desilo i ovdje u trećem setu, ali ipak na kraju smo se časno oprostili, ali i izvukli velike pouke. Mostarcima neka je sretno, a mi ćemo na pauzu, krajem juna ćemo se ponovo okupiti, i analizirati sve, zacrtati nove ciljeve i sigurno ući u novo prvenstvo puno jači – izjavio je trener OKI Kaknja Hajrudin Zekić.

Kada su u pitanju takmičenja osoba sa invaliditetom članovi SD RVI Kakanj 92 nakon malog nogometa, streljaštva i kuglanja 27.05.2017.godine odlaze na Kantonalno prvenstvo u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom,koje će se održati u Jelahu.

OKI KAKANJ 92 – SDIO NERETVA MOSTAR 2:3
(21:25 25:19 18:25 25:22 10:15)

OKI KAKANJ 92; Jasmin Haračić, Mukades Trako, Nermin Plasto, Malik Brkić, Ševko Imamović, Samir Mehinović, Abdul-Samed Ademi, Mirnes Kovač, Haris Čišija, Abdel Fazlić, Elvedin Beganović, trener Hajrudin Zekić

SDIO NERETVA MOSTAR; Mladen Vujadinović, Ibro Isić, Habib Vujinović, Sanil Đulić, Mirsad Demirović, Mustafa Aškraba, Maid Bucman, Omer Filandra, Sabahudin Behko, Hasan Kurtović, trener Velija Klepo

Sudijski dvojac: Ismo Đamalija-Sarajevo i Orhan Delibašić – Zenica.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u