KakanjLive | Petak, 03.07.2020. godine

Nova gostujuća pobjeda kuglaša Rudara

22.03.2016. - Na stazama kuglane u Gradišci,kuglaši Rudara su deklasirali banjalučke“bankare“ i vratili im dug za jesenji poraz u Kaknju

kuglanje_kozara

Završnica kuglaške sezone u Premijer ligi BiH sve je neizvjesnija , pogotovo kada je riječ i kandidatima za evropska takmičenjima, među kojima su i kuglaši Rudara,koji su tek došli u top formi u igraju sve bolje. Na gostovanju kod Ada NB,koja je zbog zauzetosti kuglane  Banja Luci našim kuglašima bila domaćin u Gradišci, izabranici trenera Eldara Turudije pružili ponajbolju ovosezonsku partiju i prosto deklasirali banjalučke „bankare“ i vratili im dug za jesenji poraz u Kaknju.

Domaći su samo u prvom paru pružili otpor, jer su Šućur i Novaković odigrali odlićno, ali  Dinko Dundić i Vedad Karzić djeluju fastinantno i stavljaju susret pod kontrolu. Nakon prvog para rezultat je glasio 1 : 1 i samo dva čunja prednosti u korist Rudara.... U drugoj izmeni Turudija i Hrustemović sjajnim igrama usmjeravaju susret u korist Rudara. Mrakodalac i Bjelajac nisu imali snage da završnicu učine neizvjesnom jer je  Rudar je imao prednost od 3:1 i 40 čunjeva . Posljednja izmjena je samo potvrdila dominaciju Rudara , u kojoj su Amar Alagić i Muamer  Bešić mirno susret priveli kraju protiv Babića i kombinacije Čurćija / Đajić. Konačan rezultat od 7:1 najbolje pokazuje  koliko su Rudarevci bili uspješni u ovom susretu. Ovom pobjedom   potvrđena je treća poziciju.

Najbolji igrač susreta  bio je Dinko Dundić sa 620 oborenih čunjeva, Hrustemović je također bio odličan sa 593 oborena čunjeva. Kod Ada NB  najbolji  je bio Bojan Novaković sa 599 oborenih čunjeva.

Rudar u narednom kolu igra protiv Revite, koja je već obezbjedila šampionsku titulu.

REZULTATI:Ada - Rudar 1:7, Zrinjski (Mo) - Borac 4 :4, Sloboda - Hercegovac 7:1, Međugorje - Zrinjski (Lj) 7 :1, Vogošća - Gradiška 6 :2 ,Kozara - Revita  igraju 22.03.2016 godine .

TABELA: 1.Revita 51, 2.Sloboda 42, 3.Rudar 39, 4 .Borac 37, 5.Međugorje 36, 6.Zrinjski (Lj) 31, 7.Gradiška 31, 8.Zrinjski( M) 25, 9.Kozara 19, 10.Ada NB 18, 11.Vogošća 14, 12.Hercegovac 8 osvojenih bodova.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u