KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Obilježavanje Dana Trećeg korpusa Armije R BiH

30.11.2018. - U Kaknju položeno cvijeće na centralno spomen obilježje, a 1. Decembra u Maglaju zakazana centralna kantonalna manifestacija obilježavanja ovog dana


Savez ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona, organizator je obilježavanja 26. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije R BiH. Planirani su dvodnevni programski sadržaji. U toku današnjeg dana planirano je da se u 11 općina Kantona položi cvijeće na općinska/gradska centralno spomen obilježja, dok će to u Maglaju biti obavljeno, na Dan formiranja Korpusa 1.decembra.

Realizirajući program obilježavanja, općinska organizacija RVI Kakanj, koordinirala je i danas na kakanjskom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, zajedno sa predstavnicima boračkih uduruženja, odala počast palim saborcima Trećeg korpusa iz kakanjskih ratnih jedinica. Odavanju počasti, pored predstavnika RVI Kakanj, prisustvovali su i predstavnici Organizacije šehida i poginulih boraca, Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja i Jedinstvene organizacije boračkih udruženja Općine Kakanj.

Planirano je i dogovoreno da u svim džamijama Zeničkog i Sarajevskog muftiluka , a kojima pripadaju općinski medžlisi sa područja ZDK, bude pročen Jasini-šerif za sve šehide, poginule borce, umrle ratne vojne invalide i umrle pripadnike Trećeg korpusa Armije Republike BiH.

Kantonalna manifestacija obilježavanja 1. decembra, Dana Trećeg korpusa Armije R BiH planirana je u subotu 1. decembra u Maglaju. Centralni program je zakazan u Domu kulture Maglaj s početkom u 12,00 sati, a prije toga predviđena je posjeta spomen obilježjima šehidima i poginulim borcima i defile kroz grad Maglaj.

U obilježavanju Dana Trećeg korpusa u Maglaju učestvovat će i Počasni vod iz sastava 2. Pješadijskog, rendžerskog, puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u