KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Obilježen međunarodni dan djece oboljele od raka

17.02.2019. - Kakanjsko Udruženje OKC Kakanj i Općina Kakanj ove godine organizovali su dva dana aktivizma za djecu u okviru Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka

okacakcijarak

U sklopu godišnjig obilježavanja značajnih datuma na području Općine Kakanj u toku kalendarske godine, Udruženje OKC Kakanj smatra obaveznim i značajnim datumom 15.februar te je inicijator obilježavanja ovog datuma u Kaknju. Ovaj dan prvi put je obilježen kod nas kao znak solidarnosti i podrške kako za kakanjsku tako i za svu djecu oboljelu i, liječenu od raka.

Članovi i volonteri Udruženja „Omladinski kulturni centar Kakanj“ u subotu 16. februra su se okupili na info štandu ispred zgrade Pošte. Zajedno sa grupom učenika Srednje tehničke škole od jutarnjih sati manifestaciji su se pridružili mladi kao i veliki broj građana. Najmlađi su ostavljali svoje crteže i poruke ispisane na papirićima simbolično u znak podrške. Okupljeni na trgu, dijelili su zlatne vrpce, stikere, i flyere a najmlađi ekipa kreativaca u znak ohrabrenja sa svojim malim sugrađanima lijepili su stikere s porukama na ZID PORUKA koju su izradili volonteri.

Cilj ovog okupljanja bio je podizanje svijesti o malignim bolestima koje pogađaju djecu i mlade, kao i pružanje podrške djeci i njihovim roditeljima.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u