KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Odbojkašica i bokser najbolji sportisti Kaknja

08.02.2019. - Održana je svečanost proglašenja najboljih sportista općine Kakanj, na kojoj je ukupno uručeno pedeset jedno priznanje. Za najbolju seniorku je proglašena odbojkašica Ajla Hadžić, a za najboljeg seniora bokser Nerdin Fejzović

izbornajbolji
Poslije uvodnih i pozdravnih riječi dobrodošlice uslijedila je dodjela priznanja, i to od najmlađih. Za mlade nade kaknjskog sporta proglašeno je tridesetdvoje najmlađih sportista, poslije čega su dodjeljena priznaja za najbolje u sportovima za lica sa invaliditetom, potom posebna priznanja za ostvarene rezultate u nogometu, odbojci, rukometu, karateu i poseban doprinos kaknjskom sportu i sportistima za donacije u sportskoj opremi. U kategoriji specijalnih priznanja dodjeljene su nagrade za životno djelo i doprinos kakanjskom sportu. Proglašeni su i najbolji sportski radnik, sportski događaj godine, najbolji trener te najbolje juniorske i seniorske selekcije. Finale večeri bilo je proglašavanje sportista godine u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Ta priznanja uručio je vršioc dužnosti načelnika Općine Kakanj, Aldin Šljivo.

izborodbijkasicaNajbolja seniorka

Najbolja sportistkinja općine Kakanj za 2018. godinu je Ajla Hadžić. Svoje prve odbojkaške korake započinje u Akademiji odbojke u Kaknju kod trenera Nermina Begića. Od ove godine nastupa za „ŽOK Smeč“ iz Lukavca koji se takmiči u 1. ligi BIH. Uporedo sa obavezama prema klubu, završila je četverogodišnji studij na Tehnološkom fakultetu na Univerzitetu u Tuzli. Sa Odbojkaškim klubom “Kula“ Gradačac osvaja Kup Federacije BiH; učesnik je finalnog turnira Kupa BiH; finalista i viceprvak Play Off-a BiH.Dobila jhe poziv i nastupila za žensku seniorsku reprezentaciju BiH. Učesnik je Mediteranskih igara u Španiji te kvalifikacije za Evropsko prvenstvo .

izbornerdinNajbolji senior

Najbolji senior i najbolji sportista općine Kakanj za 2018. godinu je Nerdin Fejzović. U profesionalnom boksu odradio četri meča u BiH, Srbiji i Italiji. Sedam mečeva u Kick-boxu na prostoru BiH, Hrvatske, Njemačke i Francuske. U amaterskom takmičenju Osvajač Evropskog KUP-a-Evropsko klubsko prvenstvo na kojem je učestvovalo 2.830 takmičara iz 23 zemlje, osvajač Internacionalnog KUP-a i viceprvak Balkana

izborheljaNajbolja juniorka

Najbolja juniorka općine Kakanj za 2018.godinu je Emra Helja.Višestruka je prvakinja BiH, kao i mnogih međunarodnih turnira. Zabilježila je nastupe za reprezentaciju BiH, dok je u ovoj godini učestvovala na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj, Italiji, Bosni i Hercegovini, na kojima se okitila sa dvije zlatne, tri srebrene i dvije bronzane medalje. Nosilac je crnog pojasa prvi dan i član Tekvando kluba NUR. Višestruka prvakinja BiH.

izborsedadNajbolji junior 

Najbolji junior za 2018. godinu dolazi iz Fudbalskog kluba Rudar Kakanj. To je Sedad Subašić. Kao šesnaestogodišnjak debitirao je u prvom timu Rudara. Ovog ljeta potpisao i prvi profesionalni ugovor i postao prvotimac.Odigrao je četrnaest utakmica i najstandardniji je igrač Prve lige Federacije BiH koji je tek napustio kadete i preskočio juniorski staž, š to je rijetkost u bosanskohercegovačkom fudbalu. Debitovao je u Bihaću protiv FK Jedinstvo sa nešto više od 16 godina.

izbrsljivoU prvom dijelu večerašnje manifestacije prisutnima su se obratili v.d. načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, i predsjednik Žirija za izbor sportiste Izudin Neimarlija.
- Kaknjski sport je postao stvar ponosa, inata, snage, zalaganja i težnje ka visokim ciljevima, najvećim rangovima takmičenja, medaljama i vrhunskim rezultatima.Sve to je dalo značajan doprinos percepciji Kaknja u očima privrednika, investitora, sportskih radnika i cjelokupne bh. javnosti. Svi oni danas Kakanj vide kao generator pozitvnih pomaka...I ovom prilikom želim naglasiti doprinos kaknjske privrede u postizanju vrhunskih rezultata kakanjskog sporta. U tom smislu kaknjska privreda je već nadrasla uobičajene standarde društvene odgovornosti, rekao je između ostaloga vršiov dužnosti općinskog načelnika, Aldin Šljivo.

izboprizoPredsjednik žirija Izudin Neimarlija, obraćajući se prisutnima kazao je:
- Duži niz godina sam predsjednik i član ovog žirija. Ima nas nekoliko koji držimo taj kontinuitet i svake se godine postavlja pitanje ima li smisla ovaj izbor organizovati baš svake godine.Još jednom smo se složili, odnosno još jednom su rezultati kaknjskih sportista pokazali da smo na pravom putu i da svake godine imamo neke nove nade i imamo nove rezultate. Zato smo rekli da ima smisla birati najbolje sportiste iz godine u godinu.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u